BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz borcu için ciddi uyarı----

Döviz borcu için ciddi uyarı

Döviz borcu için ciddi uyarı
26 Şubat 2014 - 16:01 www.finansgundem.com

İSO Başkanı Bahçıvan, özel sektörün 270 milyar dolara yakın dış borcu olduğunu belirterek, “Bu iyi yönetilmesi gereken bir nokta” uyarısını yaptı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, döviz borcu konusunda uyarıda bulundu.

CNBCe.com’a konuşan Bahçıvan, “2014'te en önemli konu yüksek boyuttaki döviz borçları. Bu borçlar reel sektörün geçmiş yıllardaki yaşanmış döviz kayıplarından çok daha farklı bir tablo ortaya koyuyor. Şu anda özel sektörün 270 milyar dolara yakın dış borcu tabii ki bilanço dengelerinde de negatif faktör yaratıyor; bu iyi yönetilmesi gereken bir nokta” dedi.

Son dönemde yaşanan siyasi gerilimle ilgili konuşan Bahçıvan şöyle devam etti: “2014'ün önemli bir siyasi gündeminin olacağını iyi kötü herkes hesaba katıyordu. Önce yerel seçimler arkasından cumhurbaşkanlığı seçimleri sonra da genel seçimler. Böyle bir tablo kimse için sürpriz değildi. Fakat barometresinin bu kadar yüksek olabileceği konusunda kimsenin bu boyutta bir öngörüsü yoktu. Özellikle de 17 Aralık'tan sonra stres kat sayısının giderek artıyor olması da çok hesapta yoktu. Ancak şu anda herkesin türbülansın içinde olduğu bir süreçte yol alıyor Türkiye. Ekonomimiz de ne yazık ki bu noktada kaybettiği ivmeyi ve özellikle zamanı tekrar yakalayabilmesi açısından hepimizin çok daha sorumlu ve dikkatli olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Ama ben çok kısa sürede siyasi gündemin yerini ekonomi gündemine bırakacağını tahmininde değilim. Yerel seçimler belki bitecek ama bunun arkasından bizi bekleyen Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir süre daha siyasi gündemin hayatımızda daha ağırlıklı olacağı bir tablo önümüze koyuyor.”

UZUN VADEDE ENDİŞE YOK

“Türkiye'nin uzun vadeli perspektifleri noktasında hiçbirimizin bir endişesi yok” diyen İSO Başkanı, Türkiye'nin seçim süreci bittikten sonra koymuş olduğu hedeflere aynı doğrultuda gideceğini ifade etti. İhracata dayalı sanayi kollarının bu dönemi daha rahat atlatacağını belirten Bahçıvan, “Türkiye artık belli bir ihracat olgunluğuna ulaştı. Ancak iç piyasadaki belli sektörlerin kuvvetle tahmin edilen negatif küçülmeden olumsuz olarak etkileneceklerine dair bir tahmin tüm sanayicilerimizde var” diye konuştu.

YATIRIMLAR İÇİN HOŞ BİR SENE OLMAYACAK

“Yatırımlar açısından çok hoş bir sene olmayacak” diyen Bahçıvan. uzun vadeli bakış açılarında bir değişiklik olmadıkça herkesin yatırımları ‘bekle gör’ modunda geçireceğini ifade etti. Sanayi üretiminde ilk 3 ayın çok olumsuz olmayacağını kaydeden Bahçıvan, iç piyasaya dayalı çalışan iş kollarında kapasite düşüşü ve küçülmenin sürpriz olmayacağını dile getirdi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • döviz deposu şirketlere dikkat26 Şubat 2014 16:13

    borsa şirketleri arasında döviz varlığı ödenmiş sermayesinin 1.5 katı olan eczacıbaşı ilaç hala pd/dd=0.40 gibi çok çok ucuz fiyatla toplanıyor görülmekte bedavadan.