BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDört gazeteciye terör soruşturması----

Dört gazeteciye terör soruşturması

Dört gazeteciye terör soruşturması
28 Mayıs 2015 - 14:56 www.finansgundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven'i ifadeye çağırdı

Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırıya uğradığı gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, şüpheliler arasında ilk sırada gazeteci Mirgün Cabas yer aldı. Cabas, savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere çağrıldı. Cabas, 'Terör örgütü propagandası' yapmak ile suçlanıyor. Cabas'ın yanı sıra Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven gibi isimler de olay günü sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla soruşturmaya dahil edildi.

Mirgün Cabas, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırganlar tarafından rehin alındığı gün "Bu eylem nasıl biterse bitsin, çıkarılacak tek ders var; çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın" sözlerini twitter hesabından paylaştı. Bu sözler, kamuoyunda bazı kesimlerin tepkisini çekti.

CABAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Cabas, bu gelişmelerin ardından "Dünkü tweetimle üzdüklerimden, başta şehit savcı Selim Kiraz'ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim. Hiçbir davanın terörü mazur gösteremeyeceğini hayatım boyunca savundum. Hem kendimi hem de çalıştığım kanalı ve grubu hedef alan bir linç kampayasına izin verdiğim için de kendime kızgınım" açıklamasında bulundu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • delıorman09 Haziran 2015 14:14

    ışınız bu dımı zaten.provakasyon ve oldurulen savcıyı dıılde oldurenlerı haklı gosterme cabası.Mesleğıde onursuzlaştırdınız.Terör burgun sızıde bulabılır unutmayın...kolpalar sızı...