BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDört büyüklere borç yapılandırması gündemde----

Dört büyüklere borç yapılandırması gündemde

Dört büyüklere borç yapılandırması gündemde
16 Eylül 2021 - 08:20 www.finansgundem.com

Spor yasası için çalışmalar hızlandı. Çalışmada kulüplerin eski borçlarının yapılandırılmasının yasa çalışmasına eklenmesi gündeme geldi.

AK Parti, Meclis’in ekim ayında açılmasıyla birlikte öncelikli konular arasında olacak spor yasasıyla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre yapılan son toplantıda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüplerin eski borçlarının yapılandırılmasının yasa çalışmasına eklenmesi gündeme geldi.

17 MİLYAR LİRALIK BORÇ

Edinilen bilgiye göre AK Partili kurmaylar geçtiğimiz hafta Meclis’te spor yasası çalışmasıyla ilgili bir araya geldi. Banka temsilcilerinin katıldığı toplantıda kulüplerin borçlarının yapılandırılması değerlendirildi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde 31 Mayıs 2021 itibarıyla 4 kulübün toplam borcunun 17 milyar lira olduğu açıklanmıştı. Daha önce yapılan yapılandırmada, kulüplerin toplam finansal borçlarının iki yılı ödemesiz olmak dokuz yılda ödenmesi öngörülmüştü.

Hüriyet'in haberine göre öte yandan toplantıda Türkiye’de kulüplerin gelirlerinin yüzde 70-80 civarının yayıncı kuruluştan geldiği, kalan yüzde 20’nin de forma satışı, bilet satışı gibi gelirlerden oluştuğu gündeme geldi. Türkiye’de kulüplerin yabancı yayın kuruluşlarından gelen gelirlerinin yüzde 50-60 civarına indirilmesi gerektiği savunulan toplantıda, bu kapsamda kulüplerin kendi gelirlerini artırılması, giderlerini düşürmesi gerektiği belirtildi. Buna göre Avrupa’da olduğu gibi kulüpler daha çok forma, bilet ve Kulüp amblemli ürünler satarak, gelir artıracak. Anadolu kulüplerinde gelirin neredeyse yüzde 100’ünün yayıncı kuruluştan geldiği, bu miktarın düşürülmesi gerektiği de toplantıda savunuldu.

KULÜPLER GENÇLEŞECEK

Yasa çalışmasına göre, kulüpler gençleşecek, altyapıdan daha fazla oyuncu çıkaracak. Kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlarından sorumlu olacak. Kulüplerin borçlandırılmasına sınırlama getirilecek. Hem spor kulüp yöneticilerinin hem de futbolcuların transfer sözleşmeleri yeniden düzenlenecek. Görüşmeleri devam eden yasa çalışması olgunlaştırıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Dört büyüklerde yapılandırma heyecanı

 

Dört büyüklerin borçlarıyla ilgili önemli gelişme

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantık16 Eylül 2021 18:43

    4 büyük Kulüpleri konkordata  ilan ettirip faaliyettlerine  son vereceksin!   Bu kadar rezillik yeter. 

  • Ali16 Eylül 2021 13:54

    Kulüp başkanları sakat beş para etmez futbolculara milyon usd ödüyor tabi kredi alarak sonra krediyi ödemiyor sonra faizi üzerine koy çevir en somunda devlet bankaları kredileri üstüne alsın yani millette kambur yükü.

  • ziyag16 Eylül 2021 11:09

    niye ciğeri beş para etmeyen futbolculara menejerlere dünyanın parasını öde kendi reklamını yap sonra borç yapılandır yağma hasanın böreği. Klüpler %100 şirket olacak şirketin bir sahibi veya sahipleri olacak dernek şirket sahibi olmayacak olursa dernek üyeleri de borçtan sorumlu olacak. 

  • vatandaş16 Eylül 2021 10:32

    devlet mecbur mu bu kulüplere para vermeye kendi pisliklerini kendileri temizlesinler yada kapatsınlar kardeşim.Futbol karın doyurmuyor ülkeye de bi faydası yok.

  • bu dünyadan biri16 Eylül 2021 09:01

    Türk usülü çözüm böyle olur. Gemi batan kadar bekle, sonra kahramanlığa soyun.