BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDört araba, bir helikopter dolusu parayla kaçtı----

Dört araba, bir helikopter dolusu parayla kaçtı

Dört araba, bir helikopter dolusu parayla kaçtı
17 Ağustos 2021 - 09:31 www.finansgundem.com

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaşayanlar dün sabah yepyeni bir dünyaya uyandı, Taliban militanları ellerinde silahlarla köşe başlarında bekliyor. Ülkeden kaçmak isteyenlerin yığıldığı Kabil Havalimanı'ndan ise eşi benzeri olmayan görüntüler geldi.

Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e girişi sonrası, tüm dünyayı derinden sarsan olaylar yaşanıyor. Tüm bunların arasında Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye ilişkin Rus elçiliğinin yaptığı açıklama bomba etkisi yarattı. Kabil Havalimanı'nda meydana gelen olaylar ise uzun bir süre unutulamayacak.

Yalnızca dokuz günde Afganistan'ın başkenti Kabil'e giren Taliban örgütü gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda uluslararası medyaya poz verirken, Al Jazeera yaşananları canlı yayınla ekrana getirdi.
Cumhurbaşkanı Eşref Gani Pazar günü Afganistan'dan Özbekistan'a kaçtı, Taliban sözcülerinden biri Kabil'e bu kadar kolay ulaşmalarını beklemediklerini itiraf etti. Afganistan'da savaşın sona erdiğini açıklayan Taliban, ülke içinde ve dışında tüm taraflarla diyaloğa açık olduğunu belirtti.

TALİBAN MİLİTANLARI SOKAKLARDA

Yaklaşık 4,5 milyon nüfuslu Afganistan'ın başkenti Kabil'in sakinleri, dün sabah Taliban militanlarının ellerinde silahlarla sokaklarda gezdiği yepyeni bir dünyaya uyandılar.
Uluslararası haber ajansı Reuters, Kabil Havalimanı etrafında el koydukları polis araçlarıyla gezen veya ellerinde silahlarla bekleyen Taliban militanlarının fotoğraflarını geçti. Reuters ayrıca, Kabil'i kontrol eden Taliban militanlarının Pazartesi itibarıyla sivillerden silah toplamaya başladığını duyurdu. Taliban, sivillerin artık kendilerini korumasına ihtiyaç duymadığını savunuyor.

RUSYA: DÖRT ARABA VE BİR HELİKOPTER DOLUSU PARAYLA KAÇTI 

RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya'nın Kabil'deki büyükelçiliği Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin dört araba ve bir helikopter dolusu nakit parayla ülkeden kaçtığını, tüm naktinin araçlara sığmadığı için geride bir miktar para bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Şu an nerede olduğu bilinmeyen Gani, Taliban'ın Kabil'e neredeyse rakipsiz girmesiyle Pazar günü Afganistan'dan ayrıldığını açıkladı ve Facebook gönderisinde, amacının kan dökülmesini önlemek olduğunu söyledi.

İlk haberler Gani'nin Tacikistan'a kaçtığını öne sürdü ancak daha sonra El Cezire, Gani'nin kişisel korumasına dayandırdığı haberinde Afganistan Cumhurbaşkanı'nın Özbekistan'a uçtuğunu iddia etti.
Rusya, Kabil'de diplomatik varlığını sürdüreceğini ve Taliban'ı ülkenin yöneticileri olarak tanımak için acele etmeyerek davranışlarını yakından izleyeceğini söylese de, onlarla bağları geliştirmeyi umduğunu söyledi.

TALİBAN LİDERİ İLE ABD'Lİ KOMUTAN GÖRÜŞTÜ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General McKenzie'nin Doha'da Taliban liderleriyle pazar günü "ABD'nin tahliye operasyonuna karışmamaları" konusunda yüz yüze görüştüğü bildirildi.

Afganistan'daki savaşın en büyük kurbanı çocuklar

 

Belçika Afganistan'daki vatandaşlarını tahliye ediyor

 

ABD ve Çin'den Afganistan görüşmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)