BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDönmez: Ordu ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz----

Dönmez: Ordu ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz

Dönmez: Ordu ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz
26 Ağustos 2022 - 21:24 www.finansgundem.com

Ordu'da yeni kuyular açılacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Daha önce yapmış olduğumuz sismiklerden verileri değerlendirdik. Ordu'da ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz, keşif amaçlı. Bunu da programa aldık" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya geldi.

İlk olarak Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Dönmez, burada Vali Vekili Bayram Gale tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Dönmez, valilik yatırımları hakkında bilgi aldı. Bakan Fatih Dönmez, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Dönmez, Ordu ve Ünye'de keşif amaçlı araştırma yapılacağını açıkladı.

"KARADENİZ'İN ARAŞTIRILMASI GEREKEN BİRÇOK BÖLGESİ VAR"

Karadeniz'in araştırılması gereken birçok bölgesi olduğunu belirten Dönmez, "Biliyorsunuz Türkiye Petrolleri, Karadeniz'deki arama ve üretim faaliyetlerine devam ediyor. O saha Sakarya gaz sahası ve Amasra sahamızda da inşallah çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce de açıkladığımız gibi, 2023'ün ilk çeyreğinde o gazı vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Ama Karadeniz'in Batı'dan Doğu'ya aranması, araştırılması gereken birçok bölgesi var. Bir taraftan da sismik çalışmaları başlattık. İçinde bulunduğumuz Ordu'nun sahil kesiminden başlayarak deniz yetki alanımıza kadar olan bölgede sismik çalışmalarımızı yaptık, bir kısmı devam eden çalışmalarımız var. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Gemisi de sismiklerine devam ediyor. Daha önce yapılmış olan sismiklerden elde ettiğimiz verileri değerlendirdik, Ordu'da ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz, keşif amaçlı. Onu da programa aldık" diye konuştu.

11 İLÇEYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Bakan Dönmez, Ordu'nun 11 ilçesine doğal gaz müjdesi de vererek, "Merkez ilçemiz başta olmak üzere Ünye ve Fatsa halihazırda doğal gaz kullanan ilçelerimiz. Toplamda da 130 bin civarında bir gaz abonesi var. Bu oranları dikkate aldığımızda ilimizin neredeyse yarısının yakınına doğal gaz kullanma imkanı sağlanmış durumda. Yeter mi, elbette yetmez. Biz de son aylarda ve son yıllarda ilimizden gelen talepleri değerlendirmeye aldık. Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey ilçelerimize 2022-2025 döneminde inşallah gaz vermeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Dönmez, toplantının ardından gezi teknesiyle Ordu sahilinde tur attı.

Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattı 3 gün hizmet vermeyecek

 

Bakan Fatih Dönmez: Yüzyılın keşfinde 2 yıl geride kaldı

 

Bakan Dönmez duyurdu: Abdülhamid Han ilk sondajına başladı

 

Bakan Dönmez: Türkiye'nin 6 milyar metreküplük doğal gazı var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)