BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTrump yamyam seri katil Peter Stumpp ile akraba mı?----

Trump yamyam seri katil Peter Stumpp ile akraba mı?

Trump yamyam seri katil Peter Stumpp ile akraba mı?
01 Kasım 2017 - 07:25 www.finansgundem.com

ABD'li akademisyenler, ABD Başkanı Donald Trump'ın soyunun 16. yüzyılda yaşamış ünlü yamyam seri katil Peter Stumpp'a dayandığına dair bulgular edindiklerini açıkladı

ABD başkanlığına adaylığını koyduğu ve seçildiği günden bu yana hakkındaki karalama kampanyalarının sonu gelmeyen Donald Trump'ın aslında 16. yüzyılda yaşamış ünlü yamyam seri katil Peter Stumpp ile akraba olma ihtimali bulunuyor.

Bu ilginç araştırmayı yürüten akademisyenler Donald Trump'ın Alman atalarını inceledi.

16. yüzyılda yaşamış çiftçi Peter Stumpp en az 13 çocuğu ve 2 hamile kadını öldürerek cesetlerini yemekle suçlanmış ve suçu kanıtlanmıştı.

Ağır yaralı büyükbaş hayvanlara sahip olduğu söyleyen Peter Stumpp'ın kızı ve kız kardeşi ile ensest ilişkileri vardı.

Oğlunu öldürüp beynini yiyen Peter Stumpp 1589'da idam edildi.

Peter Stumpp vakası yüzyıllar boyunca o kadar dikkat çekti ki kurt adam mitolojisinin ilk örneklerinden biri olarak kabul edildi.

ABD'de bulunan Biola Üniversitesi'nde antropolog olarak görev yapan Doktor Kevin Pittle, Peter Stumpp vakasını tekrar ele aldı.

Kevin ve ekibi, Peter Stumpp'ın sevdiği kadın olan ve yardım ve yataklık suçu sebebiyle Stumpp ile beraber idam edilen Katharina Trump'ın, Donald Trump ile aynı soydan gelip gelmediğini araştırıyor.

Donald Trump'ın dedesi Friedrich, Almanya'nın Kallstadt kentinde dünyaya geldi ve 1869 yılında ABD'ye göç etti.

New York'a yerleşen Friedrich, John ve Fred adında iki erkek çocuk sahibi oldu.

Fred çok başarılı bir emlak işi kurdu ve günümüzde bu işleri Donald Trump yönetiyor.

İkinci Dünya Savaşı ile beraber Fred ve oğlu Donald, kökenlerinin Almanya'ya dayanmasından rahatsızlık duydu ve ABD'ye nereden geldiniz diye soranlara İsveç yanıtını vermeye başladı.

Donald Trump'ın bilinen en eski atalarından olan Hans Trumpf 2, 1559 yılında Kallstadt kentinde dünyaya geldi.

Hans Trumpf 2'nin Donald Trump'ın Alman soyu ve Peter Stumpp ile ilişkili olduğu düşünülüyor.

Peter Stumpp'ın Köln yakınlarındaki Bedburg kentinde yaşadığı düşünülüyor olsa da Doktor Pittle bu bölgede soyadı Stumpf ya da Trump olan birilerinin yaşadığına dair herhangi bir kanıt olmadığını fakat bunun 1618 yılında gerçekleşen 30 yıl savaşları sebebiyle her şeyin tahrip edilmesi sebebiyle olmuş olabileceğini söylüyor.

Fakat bazı faktörler Peter Stumpp'ın Almanya'nın başka bir bölgesinde yaşamış olabileceğini gösteriyor.

Doktor Pittle soy kayıtlarının Katharina Trump ve Peter Stumpp'ın Kallstadt kentinde yaşadığını gösterdiğini belirtiyor.

Doktor Pittle'ın iddiasına göre günümüzde Almanca'da kent anlamına gelen 'stadt' kelimesi o dönem 'Colle' olarak adlandırılan Köln kentinin önüne konuluyor ve kent 'Colle-stadt' olarak adlandırılıyordu.

Pittle, Kallstadt adlı yerin günümüzde var olmadığını fakat bunun muhtemelen 'Colle-stadt' olarak adlandırılan Köln kenti olduğunu düşündüğünü ifade ediyor.

Peter Stumpp vakasına ait bazı izleri 1590 yılında Londra'ya getirilen ve günümüzde Britanya Kütüphanesi'nde muhafaza edilen bir belgeden de bulmak mümkün.

Bu küçük kitapçıkta Katharina'nın soyadı 'Trompin' olarak telaffuz edilmiş.

Bu feminen ekin Almanya'nın güneyindeki lehçelerde görüldüğünü belirten Doktor Pittle ve ekibi her ne kadar bu işe Peter Stumpp'ın Donald Trump ile olan ilgisini bulmak için başlamasalar da şimdi bu ihtimali tartışıyorlar.

Bu ilginç teorinin başka istekli araştırmacılar tarafından da araştırılmasını isteyen Doktor Pittle, Almanya'daki araştırmacılara ellerindeki tüm kaynakları gönderebileceğini vurguluyor. (Milliyet Mola / Mehmet Can)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)