BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDomuz gribi paniği büyüyor ----

Domuz gribi paniği büyüyor

Domuz gribi paniği büyüyor
09 Ocak 2016 - 07:26 www.finansgundem.com

Türkiye genelinde domuz gribi şüphesi taşıyan vaka sayısı artıyor. Hastalardan 5’i hayatını kaybetti, 30 hasta karantinaya alındı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, laboratuvar sonuçlarına göre Aralık ayında gribe bağlı nedenlerle yaşamını yitiren sekiz kişinin tetkiklerinde H1N1 virüsüne rastlandığını, bunlardan yedisinin ölüm nedeninin tek başına bu virüs olmadığını açıklamasının ardından Türkiye genelinde önceki gün ve dün yüksek ateş ve kusma nedeniyle hastanelere 35 kişi başvurdu. Manisa, Konya, Şanlıurfa, Zonguldak, Antalya, Gaziantep, Nevşehir, Kütahya, Batman ve Kastamonu’da inceleme altına alınan hastalardan biri çocuk olmak üzere beş kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de hastanelerdeki özel karantina bölümlerinde tedaviye alındı.
 
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, en yüksek oranda H1N1 virüsü ile karşı karşıya olunduğunu belirtti. Gribin yoğun gerçekleştiği bir dönemde olunduğunu söyleyen Yalçın, mevsim değişkenliği ve hava şartlarının bu virüsün artmasında önemli rol oynadığını, ancak bundan sonraki dönemde azalmaya başlayacağının kesin olduğunu söyledi. 
 
'AŞI OLUN' UYARISI

Eylül ayı itibarıyla her yıl bireylerin grip aşısını aynı zamanda zatürree aşısını yaptırmasında yarar olduğunu söyleyen Yalçın, “Ülkemizde riskli gruplarda yer alan 20 milyon üzerinde kişi söz konusu. Ancak bu gruptan sadece yüzde 10’unun aşı yaptırdığını görüyoruz. Dolayısıyla aşı korunmada en önemli husustur. Özellikle risk gruplarında olası, elde olmadan gelişen, istenmeyen gelişme yüksek oranda görülüyor. Dolayısıyla aşı yaptırmayı her yıl bir şekilde teşvik etmek gerekiyor” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)