BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaDolmabahçe'de Suriye strancı----

Dolmabahçe'de Suriye strancı

Dolmabahçe'de Suriye strancı
02 Aralık 2012 - 08:16 www.finansgundem.com

"Putin ile Erdoğan’ı Dolmabahçe Sarayı’nda Suriye konusunda çetin bir satranç partisi bekliyor” yorumları yapılıyor

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin bu akşam Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantıları için İstanbul’a geliyor. Yarın Dolmabahçe Sarayı’nda Başbakan Tayyip Erdoğan ile başbaşa yapılacak görüşme hakkında Kremlin resmi açıklama yayınlamamayı tercih ederken, Rus basınına konuşan uzmanlar “Putin ile Erdoğan’ı Dolmabahçe Sarayı’nda Suriye konusunda çetin bir satranç partisi bekliyor” dedi.
Putin, sağlık sorunları nedeniyle iki aydır yurtdışı seyahatlerini iptal ediyordu. Rusya Devlet Başkanı’nın sadece 8 saat sürecek İstanbul programını da son anda kısaltıldığı öğrenildi. Putin’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yüz yüze görüşme yerine telefon görüşmesi yapılacağı da kaydediliyor. Programın kısaltılmış olmasını kimi gözlemciler Rusya liderinin sağlık durumuna, kimileri ise Putin’in Türkiye ile gelişen ekonomik ilişkilerini siyasi polemiklere girmeyerek bozmak istememesine bağlıyor. Putin ile Erdoğan huzurunda, iyi ilişkileri koruyacak 9 anlaşma imzalanacak. Son 8 yılda Erdoğan ile Putin arasında yapılacak 30’uncu başbaşa görüşme büyük önem taşıyor. Özellikle NATO’nun Ankara’nın talebi üzerine Suriye sınırına Patriot hava savunma sistemi yerleştirmesi kararı Moskova ile ilişkileri gerdi. “Küresel Politikada Rusya” dergisinin yönetici Fyodor Lukyanrov şunları söyledi:
“Suriye krizi konusunda Rusya ve Türkiye’nin İstanbul’da bir ortak görüş oluşturmaları imkansız. Taraflar tamamen zıt köşelerde bulunuyor. Zaten Putin ziyaretine sayılı gün kala Ankara ile Moskova yine atıştı. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ‘Biz Patriot füzelerinin buraya yerleştirilmesinden rahatsız olduk’ açıklamasına Erdoğan anında yanıt vererek ‘Türkiye kendi güvenliği için ne yapması gerektiğini Rusya’ya soracak değil’ demişti. Dolayısıyla Rusya ve Türkiye liderlerini İstanbul’da boğaza nazır manzaranın önünde çetin Suriye satranç partisi bekliyor.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)