BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'nin gözü yatırımcıda----

Dolar/TL'nin gözü yatırımcıda

Dolar/TL'nin gözü yatırımcıda
27 Mart 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

Dolar/TL kuru 19 seviyesinin üzerinde sınırlı yükselişler gösterirken, piyasa bu hafta itibarıyla gerçekleşecek yabancı yatırımcı toplantılarını izleyecek.

Dolar/TL'de 19 seviyesinin üzerinde her gün sınırlı yükselişler görülmeye devam ederken; küresel piyasalarda bankacılık endişeleri iç piyasada ise bu hafta itibarıyla gerçekleşecek yabancıların yatırımcı toplantıları izlenecek.

İstanbul ve Ankara'da görüşmeler yapılacak

Yatırımcılar, mayıs ayında yapılacak seçimlerin Türkiye ekonomisi ve finans piyasalarında köklü bir değişim yaratıp yaratmayacağına dair nabız yoklamak için yıllar sonra İstanbul ve Ankara'da görüşmeler yapacak.

Yatırımcılar son yıllarda oldukça azalttıkları, hatta TL cinsi tahvil piyasasında neredeyse sıfırladıkları Türkiye pozisyonlarını artırmak için seçim döneminin fırsat yaratıp yaratmayacağını anlamaya çalışacaklar.

Dolar/TL, 19,09 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 19,0920 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günü, yükseliş eğiliminde seyreden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 19,0701'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da artışla başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,0920'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 20,5560'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,3 yükselişle 23,4020'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yatay seyirle 103,1'de dengelenirken, avro/dolar paritesi de yüzde 0,1 azalışla 1,0750 seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, bankacılık sistemine ilişkin devam eden endişeler ve yeniden gündeme gelen resesyon korkusunun varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Bugün ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 102,7'nin destek, 103,5 seviyesinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesinde hafif yükseliş devam ediyor. Yurt içinde haftanın son işlem günnde turizm istatistikleri takip edildi. Buna göre Şubat ayında yıllık yanancı turist girişi oranı geçen ayki %56,51’den %21,35’e geriledi. Bugün ise imalat güveni ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilebilir. ABD kanadında Cuma günü PMI verileri açıklandı. ABD’de veriler beklentinin üzerinde gerçekleşerek risk iştahına olumlu katkıda bulundu. Hizmet PMI verisi eşik seviyesinin üzerinde gerçekleşerek sektörde büyümeye işaret etse de imalat PMI eşik seviyenin altında kalarak daralma bölgesinde kalmaya devam etti. Bu hafta Perşembe günü açıklanacak ABD büyüme verisi yakından takip edilecek.'denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Yurt içerisinde yabancı ziyaretçi sayısı şubatta yıllık %21,3 oranında artış kaydederek 1,87 milyon kişiye yükseldi. ABD tarafında ise dayanıklı mal siparişleri şubatta %1 daralarak beklentilerin altında kalırken, öncü PMI tarafında ise beklentilerin üzerinde artışlar yaşandı. ABD’de öncü imalat PMI martta bir önceki aya göre 2 puan artarak 49,3 değerine yükselirken, 50 eşik değer altında kalmaya devam etti. Öncü hizmet PMI ise bir önceki aya göre 3,2 puan artışla 53,8 seviyesine yükseldi. Cuma günü açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisi olmadığını söyleyebiliriz. Kurda geçen hafta hafif yükseliş eğilimindeki seyir devam etti. Bugün içerde reel kesim güveni ve kapasite kullanım oranı verileri izlenecek. Dolar/TL, bu sabah saat 08:40 itibariyle 19,08’li seviyelerde hareket ediyor.'denildi.

Altında yeniden resesyon korkusu

 

Emtia piyasasında iyimserlik hakim

 

Petrol yeni haftada yükselişte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)