BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de temkinli yükseliş----

Dolar/TL'de temkinli yükseliş

Dolar/TL'de temkinli yükseliş
29 Mart 2023 - 11:00 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 19,1300 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 19,1162'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,1300'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 azalışla 20,7040'tan, sterlin/TL de yüzde 0,2 düşüşle 23,5780'den satılıyor.

Dün yüzde 0,2 azalışla günü 102,5 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 102,7 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 azalışla 1,0830'da seyrediyor.

Analistler, küresel piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin endişeler azalsa da para politikalarına yönelik belirsizliklerin devam etmesiyle yatırımcıların temkinli davrandığını bildirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sene sonuna kadar 100 baz puan faiz indirimi yapacağına yönelik beklentilerin güç kaybettiğini ifade eden analistler, aralık toplantısına kadar alınacak kararlara ilişkin belirsizliklerin yüksek olduğunu dile getirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in mayısta yüzde 40 ihtimalle 25 baz puan faiz artırması öngörülürken, yüzde 60 ihtimalle politika faizinin sabit tutulması bekleniyor.

Analistler, Fed ile piyasaların beklentilerindeki farklılığın piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını belirterek, açıklanacak mokroekonomik verilerin öneminin arttığını kaydetti.

Bugün, ABD'de bekleyen konut satışları verisinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi yukarı yönlü seyrediyor. Bir süredir yatay fiyatlanan paritede yükseliş belirginleşiyor. Dün yurt içinde TCMB olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurul sonrasında açıklamalarda bulunan TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Liralaşma politikası sayesinde finansal istikrar potansiyel üretimi desteklemeye devam edecek. Enflasyonda kalıcı düşüş sağlanacaktır." ifadesinde bulundu. Bugün ise veri gündemi sakin. ABD tarafında bankacılık krizi sonrasında toparlanma takip edilirken yatırımcılar önümüzdeki günlerde açıklanacak verilere odaklanmış durumda. Yarın açıklanacak ABD son çeyrek büyüme verisinin %2,7 oranında olması beklenirken cuma günü açıklanacak PCE verileri de enflasyon ve Fed'in Faiz artırım süreci için önem arz edecek.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Dün yurt içerisinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD tarafında tüketici güven endeksi mart ayında bir önceki aya göre 0,8 puan artış kaydederek 104,2 seviyesine yükseldi. Tüketici güveni anketi, ABD’de bankacılık sektöründe yaşanan gelişmelerden 10 gün sonra yapıldığı ifade edildi. Diğer taraftan ABD’de konut fiyatları endeksi ocakta aylık %0,2 artış kaydederken, yıllık artış ise %6,7’den %5,3’e geriledi. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Kurda hafta başından itibaren hafif yükseliş eğiliminde hareket ettiği görülüyor. Bugün yurt içerisinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise bekleyen konut satışları izlenecek olup, verinin fiyatlamalara etkisinin olmayacağını değerlendiriyoruz. Dolar/TL, bu sabah saat 08:45 itibariyle 19,12’li seviyelerde hareket ediyor' denildi.

Altın değer kaybında

 

Petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)