BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de seçim dalgalanması----

Dolar/TL'de seçim dalgalanması

Dolar/TL'de seçim dalgalanması
04 Kasım 2020 - 08:17 www.finansgundem.com

ABD başkanlık seçiminin sonuçları takip edilirken yurt içinde döviz kurlarında hareketlilik izleniyor. Dün 8,55'e dayanan ve rekor tazeleyen dolar/TL'de dalgalı bir seyir yaşanıyor. Sabah saatleri itibarıyla dolar/TL kuru 8,40-8,41 bandında.

Küresel piyasalar, ABD'de 56. Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını yakından izliyor. Yurt içi piyasalarda ise dolar/TL kurunda yaşanan yükseliş takip edilirken günün en önemli verisi olarak ekim ayı reel efektif döviz kuru ön plana çıkıyor. TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Eylül ayında 62,21 ile tarihi düşük seviyesini görmüştü. Türk Lirası ekim ayında yüzde 8'in üzerinde değer kaybetti.

Dün piyasanın kapanışına doğru hız kazanan yükselişle birlikte 8,55'e dayanan dolar/TL, gece boyunca dengelendiği 8,40 seviyelerinden yeni güne başlıyor. Kur sabaha karşı yeni bir ataklar 8,47'ye kadar çıkmasına karşın sonrasında yeniden 8,40-8,41 bandında dengelendi. Euro/TL de dün 10 TL'yi görmesinin ardından bu sabah 9,80-82 bandında işlem görüyor.

Bugün piyasaların takip edeceği diğer veriler de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri"  ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00).

Yüksek İstişare Kurulu(YİK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  başkanlığında toplanacak (13.30).

Borsa İstanbul'da THY ve Coca Cola İçecek bilançoları gelecek.

ABD vadeliler Biden'ı fiyatlıyor

Yurt Dışı Piyasalar - ABD seçimlerinde son durum

Tüm piyasalar ABD seçimlerine kilitlenmiş durumda. En son gelen sonuçlara göre, Demokratların adayı Joe Biden delege sayısını 131’e, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise delege sayısını 98’e yükseltti.

Global piyasalarda hizmet sektörü PMI verileri izlenecek. Öncelikle Fransa, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere verileri takip edilecek.

ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi, cuma günü açıklanacak istihdamın öncü göstergesi olarak takip edilecek (16.15). Tahminler özel sektörde istihdamın 650 bin artacağı yönünde oluştu.

ABD'de ayrıca MBA mortgage endeksleri (15.00), dış ticaret (16.30), hizmet sektörü PMI (17.45), ISM imalat dışı endeks (18.00) ve DOE petrol stokları (18.30) verileri izlenecek.

Euro Bölgesi üretici fiyatları (13.00) diğer izlenecek veri olacak.

Avrupa Birliği(AB) maliye ve ekonomi bakanları telekonferans yoluyla bir araya gelecekler.

Günün faiz kararları Polonya ve Arnavutluk merkez bankalarından gelecek.

ABD Merkez Bankası(Fed) iki gün sürecek faiz toplantısına başlayacak. Karar yarın TSI 22.00'de açıklanacak. Piyasalarda faizde bir değişiklik beklenmiyor.

ABD'de seçim günü borsada ralli ile kapanış

Trump'tan seçim açıklaması: Çok iyi gidiyoruz

Biden hem oy oranında hem de delege sayısında önde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)