BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de rekor serisi devam ediyor----

Dolar/TL'de rekor serisi devam ediyor

Dolar/TL'de rekor serisi devam ediyor
07 Haziran 2023 - 08:25 www.finansgundem.com

Yeni kabinenin duyurulması ile birlikte bir süre düşüşe geçen döviz kuru hafta başından bu yana ise rekor üstüne rekor kırıyor. Dolar 23.16, euro ise 24.90 liranın üzerini görerek yeni tarihi zirvelerine ulaştı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 14.45 itibarıyla yüzde 7,4 artışla 23,1708'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 7,8 artışla 24,9910'dan, sterlin/TL yüzde 6 yükselişle 28,5860'tan satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 104,2 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,2 azalışla 1,0680'den alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizlikler gün geçtikçe azalsa da yatırımcıların gelecek hafta atılacak adımları fiyatlama konusunda temkinli davrandıklarını ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 81 ihtimalle politika faizini sabit tutacağını öngören analistler, nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 seviyesinde belirleneceğine yönelik beklentilerin de güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Dolar/TL’de yukarı yönlü seyir devam ediyor. Yurt içi piyasalarda seçim belirsizliğinin kalması risk iştahını desteklerken Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesi ortodoks politikalara geçiş beklentisini gündeme getiriyor. Yabancı kurumlarda yayımlanan raporlara göre faizlerin %25 seviyelerine yükseltilme ihtimali yer alıyor. Bu ay sonu yapılacak PPK toplantısı öncesine TCMB Başkanlığı'na kimin görevlendirileceği ise belirsizliğini koruyor. Bugün Mayıs ayına ilişkin hazine nakit dengesi verisi takip edilebilir. ABD kanadında ise dün veri gündemi sakindi. ABD borç tavanı krizinin aşılmasıyla rahatlayan piyasalarda yükseliş sonrası temkinli seyir izleniyor. Fed kararında karışık sinyaller sürerken faizlerin sabit kalma ihtimali %81 seviyesinde bulunuyor.' denildi.

Analistler, bugün ABD dış ticaret dengesi verilerinin takip edileceğini bildirirken, teknik açıdan dolar endeksinde 103'ün destek, 105 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

BRICS’in dolara karşı öfkesi boşuna mı?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recep ak07 Haziran 2023 11:39

    Ekonomiyi ülke tarihininin en büyük krizine soktular ekonomiyi yönetemeyenler faizleri dünya arttırırken akla zarar indirdiler dövizi sürekli baskıladılar sermaye kontrolünü getirerek tamamen güveni kaybettiler merkez bankasının bağımsızlığını cağdaş uygar dünyadan uzaklaşarak yok ettiler kötü sonun geleceğini görüp bir türlü inatla görmek istemediler

  • Mazlum07 Haziran 2023 08:58

    Rekorla ilgisi yok enflansyon yıllardır artarken izlenen saçma sapan program bile olmayan uygulamalarla dolar baskılanarak gerçek değerinden uzaklaştırıldı rekor olması şu anki değerinin çok çok üstünde olması gerekir