BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDolar/TL 8,37'nin üzerini gördü----

Dolar/TL 8,37'nin üzerini gördü

Dolar/TL 8,37'nin üzerini gördü
30 Ekim 2020 - 15:13 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın yeni sıkılaştırma hamleleri sonrası 8,26'ya kadar çekilen dolar/TL, piyasaların kapanışına doğru rekor seviyelerini 8,37'nin üzerine çıkardı. Euro/TL ise 9,80'i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Yurt içi piyasalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle verilen 1,5 günlük aranın ardından hareketli bir gün geçiriyor. Yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL, günün ikinci yarısında 8,3570'le rekor seviyelerini güncelledi. Piyasa açılış dakikalarına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL, 8,2670'e kadar çekilmişti.

Sonrasında gelen tepki alımlarıyla birlikte kur gün ortasında 8,35'in üzerine çıkan dolar/TL, kapanışa doğru bu seviyelerini 8,37'nin üzerine taşıdı. Dün 9,7811 ile rekor kıran euro/TL de benzer hareketlerle 9,66'ya kadar çekildikten sonra tarihi seviyelerini 9,8011 olarak güncelledi. 
 
Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarına devam ediyor

TCMB para politikası sıkılaştırma adımlarına devam ediyor. Bu çerçevede Banka BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını sürdürüyor.

Atılan adımlar çerçevesinde bankaların Geç Likidite Penceresine (GLP) de belli tutarlarda yönlendirileceği beklenmekte olup bu adım ağırlıklı ortalama fonlama faizinin ve BIST repo faizlerinin hızlı şekilde yükselmesini sağlayacak..

Doların ateşi düşmüyor

 

Dolar 8.32 TL seviyesinde

 

Dolar, Merkez Bankası hamlesi ile geri adım attı

 

Euro Bölgesi'nde ekonomi durdu

 

AB ekonomisinde rekor büyüme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)