BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL, 19,16 seviyesinden işlem görüyor----

Dolar/TL, 19,16 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/TL, 19,16 seviyesinden işlem görüyor
30 Mart 2023 - 10:48 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 19,1590 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün, sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 19,1386'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,1590'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 20,7760'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,6 yükselişle 23,7210'dan satılıyor.

Dün yüzde 0,2 artışla günü 102,7 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda 102,6'da bulunuyor. Euro/dolar paritesi de önceki kapanışının hemen altında 1,0840'da seyrediyor.

Analistler, küresel piyasalarda, bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin azaldığını belirterek, bugünden itibaren hareketlenecek veri gündeminin yatırımcıların odağında yer aldığını bildirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikasına ilişkin belirsizliğin devam ettiğini aktaran analistler, dün ülkede açıklanan verilere göre 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranının geçen hafta yüzde 6,45 ile 6 haftanın en düşük seviyesine gerilediğini anımsattı.

Analistler, ABD'de konut piyasasının olası ekonomik daralmalarda en hızlı etkilenen alanlardan biri olduğunu ve ülke genelinde kredi genişlemesini etkilediğini vurgulayarak, şimdiye kadar konut piyasasında Fed'in istediği sonuçların gözlenmediğini kaydetti.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantı özeti, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon ve ABD'de 4. çeyrek büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesinde yükseliş devam ediyor. Yurt içinde önemli bir veri akışı olmazken piyasalarda seçim öncesi belirsizlik fiyatlanıyor. Deprem etkileri ile yurt içi piyasalarda volatilitenin yüksek ve momentumun düşük olması da TL’yi baskılıyor. ABD'de ise bankacılık krizinde "en kötüsünün geride kaldığı" algısıyla küresel risk iştahı toparlanıyor. Riskli varlıklara alımlar gözlemlenirken bugün açıklanacak ABD büyüme verisi odakta bulunuyor. Ülke ekonomisinin son çeyrekte yıllık bazda %2,7 büyümesi öngörülüyor. Beklentinin üzerinde açıklanabilecek veri risk iştahındaki pozitif havayı desteklerken Fed'in faiz artırım patikasında güvercin tutum görmeye ve dolar endeksinde geri çekilmeye neden olabilir. Diğer yandan yarın açıklanacak PCE verisi de enflasyon görünümü için önemli.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Yurt içerisinde veri akışının sakin seyrettiği bir günü geride bıraktık.
ABD tarafında ise bekleyen konut satışları şubat ayında %0,8 artış gösterirken, beklenti bekleyen konut satışlarının daralması yönündeydi. Açıklanan verinin fiyatlamalara etkisi olmadı diyebiliriz.
Kurda dün hafif yükseliş eğilimleri görülürken, dolar endeksi ABD’de bankacılık sektöründe yaşanan gelişmelerin ardından gerileme kaydettiği son zamanlara göre dün hafif yükseliş eğilimi kaydetti.
Bugün yurt içerisinde ekonomik güven endeksi ve TCMB PPK toplantı özeti takip edilecek. ABD tarafında ise büyüme ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. Bu sabahki fiyatlamalara
baktığımızda Dolar/TL, saat 10:45 itibariyle 19,16’lı seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi ise 102,65 civarında yatay görünüm sergiliyor.'denildi.

İşte ekonomistlerin dolar/TL beklentileri

 

Ons altında fiyat dar bir aralıkta sıkıştı

 

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)