BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDolarları euroları üst üste koyup...----

Dolarları euroları üst üste koyup...

Dolarları euroları üst üste koyup...
14 Mayıs 2015 - 19:34 www.finansgundem.com

Kırşehir'de partisinin düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'yi eleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda düzenlen mitingde konuştu. Parlamentoya girince ilk işlerinin darbe anayasasından kurtulmak olacağını belirten Demirtaş, "Sizler HDP'ye oy vermekle inancınızı, kimliğinizi garanti altına almış olacaksınız. HDP'ye mühür bastığınız an 'ben bu anayasada varım' demiş olacaksınız. Kimisi fakirin halinden anlar, kimisi de 700 bin liralık saat takar sizin halinizden anlamaz. Farkımız budur" dedi. 

"Ben askerlik yapmak istemiyorum diyen gençler için vicdani ret hakkı ona tercih hakkı olarak tanınmalıdır" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Asker sayısını yarı yarıya azaltmak, askeri harcamaları düşürmek bile eski parayla 60 katrilyon tasarruf sağlıyor. 'Neden şimdiye kadar HDP bu ülkeyi yönetmedi de bu zulmü çektik' diye hayıflanacaksınız. Bizler hiçbir yoldaşımızı yarı yolda bırakmadık. Eğer ki bizler HDP'liler olarak sokakta emek harcayan genç arkadaşlarım, yöneticilerim, kahramanca mücadele arkadaşlarım, her birimiz tek yürek olmazsak zaten bu günleri göremezdik. Biz birbirimizi sata sata bugünlere gelmedik. Paylaşarak bugünlere geldik. Bir de dönüp şunlara bakın. AK Parti'de her gün birbirini sata sata, omuzlarına çıka çıka iktidar koltuğunu, saltanatını sürmeye çalışıyorlar. AK Parti kurucularından kaç kişi var şurada? Birlikte yola çıktıkları kaç arkadaşı kaldı. Hepsini dışlayarak, omuzlarına basa basa kendine saltanat yarattı. Tek adam sistemini böyle yarattılar. Bunlar kendi arkadaşlarına bile sahip çıkmazlar. Onlar dolarları, euroları üst üste koyup onun etrafında 7 tur atıyorlar. Bu halkın neler çektiğinin onlar nezdinde bir kıymeti yoktur."

"SALTANAT GİDİYOR"
Demirtaş, "Yüzde 50 oyumuz var diyorlar. Madem öyle niye HDP barajı geçmesin diye bu kadar uğraşıyorsunuz. Madem yüzde 50 oyunuz var hoş helal olsun kardeşim. Onlar da farkında saltanat gidiyor. 7 Haziran'dan sonra hesap sorucular gelecek. Her gün korkularını artıracağız. Senin sarayında sana huzur yok kardeşim, kusura bakma. Bir şeyi parayla yapmak başka bir şey imanla yapmak başka bir şey. Paramız onlar kadar değil, çalışanın, emeğiyle kazananın bu kadar parası olmaz zaten. Arkamızda devlet olanakları yok. Lüks uçaklarla mitinge gitmiyoruz. Bunları buna rağmen alt edeceğiz" diye konuştu. 

OLAY ÇIKTI
Selahattin Demirtaş'ın miting alanına geldiği sırada, bir grup Demirtaş'ı protesto etti. Demirtaş konuşurken miting alanı yakınlarında bulunan protestocu grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Çevik Kuvvet ekipleri de alanda bulunanlar ve protestocu grup arasında etten duvar ördü. Demirtaş'ın konuşmasının bitmesinin ardından mitingden dağılanlar ve protestocu grup arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri yaşanan arbedeye göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Her iki gruptan da gözaltıların olduğu bildirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)