BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDoların yükselmesi çiftçiyi olumsuz etkiledi ----

Doların yükselmesi çiftçiyi olumsuz etkiledi

Doların yükselmesi çiftçiyi olumsuz etkiledi
12 Eylül 2015 - 13:56 www.finansgundem.com

TZD Genel Başkanı Yetkin, doların yükselmesinden olumsuz etkilenen çiftçilerin desteğe ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Son zamanlarda dolar kurunun yükselmesi bir çok sektörü olumsuz etkiledi. Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, doların yükselmesinden olumsuz etkilenen çiftçilerin özellikle mazot, gübre, yem ve ilaç gibi ithal girdilerdeki artış nedeniyle desteğe ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Yetkin, yazılı açıklamasında, dolardaki yükselişin üretim yapılan tüm sektörleri etkilediğini belirtti.

DESTEĞE İHTİYAÇ DUYUYORLAR

Doların yükselmesi nedeniyle çiftçilerin de mağdur olduğuna işaret eden Yetkin, "Doların yükselmesinden olumsuz etkilenen çiftçiler özellikle mazot, gübre, yem ve ilaç gibi ithal girdilerdeki artış nedeniyle desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Bu talepler tüketicileri de ilgilendiriyor, çünkü girdilerdeki fiyat artışları, yüksek aracı karlarıyla birleşince tüketiciye katlanarak yansıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Tarımsal girdilerdeki vergi yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Yetkin, şunları kaydetti:
"Tarımsal girdilerdeki vergi oranları düşürülmeli. Örneğin, motorin 4 liraya yakın. Bu fiyatın yarıdan fazlası vergi. Çiftçiler 1 yılda yaklaşık 3 milyar litre mazot tüketiyor. Bunun sonucu 6,5 milyar vergi ödüyor. Kendisine destek olarak verilen paranın üç katını dolardaki yükseliş, yarıdan fazlasını ise yalnızca mazottaki vergi nedeniyle yitiriyor. Kısacası, çiftçi zor durumda. Acil destek bekliyor." (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)