BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoların yükselişi durdurulamıyor----

Doların yükselişi durdurulamıyor

Doların yükselişi durdurulamıyor
09 Ekim 2020 - 08:11 www.finansgundem.com

Dolar/TL yeni zirve seviyesini gördü, 7,93'ten işlem görüyor

Dolar/TL bu gece 7,9479 ile yeni zirvesini gördükten sonra 7,93 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Euro/TL en yüksek 9,3621 seviyesini gördükten sonra 9,34 seviyesinden işlem görüyor.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 58 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 8 bin 667’’ye yükseldiğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından 18 İran bankasına yaptırım uygulama kararı alındı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede artan korona virüs vakalarına dikkat çekerek, “İkinci bir kapanma durumundan kaçınmalıyız” dedi.

Fransa’da korona virüs salgınının yeniden etkisini arttırmasının ardından salgınla mücadelede yeni sağlık ve ekonomi planları açıklandı. Fransa’da vaka sayısı 2 gündür 18 binin üzerinde seyrediyor.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Michigan Valisi Gretchen Whitmer’ı kaçırma ve devirme planı yapan bir grubun engellediğini açıkladı. 

ABD'de Demokrat aday Joe Biden'in kampanya ekibi, Trump'ın ekibinin 15 Ekim'deki televizyon tartışmasının sanal katılım ile yapılmasını reddetmesi ve tartışmanın 22 Ekim'de geleneksel şekilde yapılması teklifine olumlu yaklaştı. 

Trump'tan Fox TV yayınında güç gösterisi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni korona virüs yardım paketinin içeriği ve büyüklüğü konusunda ortak bir zemin bulunabilmesi için temaslarını dün da devam ettirdiler. 

Dallas Fed Başkanı Romert Kaplan, ABD ekonomisinde toparlahnmayı büyütmek için varlık alımlarını artırmaya ihtiyaç olmadığını, onun yerine daha fazla mali yardım sağlanmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Japonya'da hanehalkı harcamaları ve reel ücretlerde düşüş Ağustos ayında da devam etti. Harcamalarda düşüş 11 aydır devam ederken, reel ücretler ise 6 aydır geriliyor. 

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in bugün Bakanlar Kurulu'nu toplayarak, artan korona virüs vakaları karşısında Madrid'de olağanüstü hal ilan edilmesini isteyeceği bildirildi. 

İngiltere'nin baş tıbbi yetkilisi Chris Whitty, 130'dan fazla parlamentere yaptığı sunumda, karantina, tecrit tedbirlerine 6 ay daha ihtiyaç olabileceğini söyledi. 

Çin'de hizmet sektörü aktivitesinde toparlanma Eylül ayında hızlandı. 

Asya borsalarında Japonya negatif ayrıştı

Çin'de dün 21 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Önceki gün 11 yeni vakaya kaydedilmişti.

ABD'de son 24 saatte 51 bin 792 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

TÜİK, dış ticaret endeksi, kümes hayvancılığı üretimi ile Süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak(10.00).

ABD'de toptan stoklar (17.00) ve Baker Hüghes sondaj kule sayısı (20.00) verileri izlenecek. 

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Baş Ekonomisti Andy Haldane, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen "Gezegendeki Acil Durumlarla Yüzleşme" konulu konferansta konuşma yapacak (18.15). 

ABD borsalarına teşvik paketi dopingi

Avrupa borsaları ABD'deki teşvik paketi beklentisiyle yükseldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)