BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri'Doların tahtını kripto paralar alabilir'----

'Doların tahtını kripto paralar alabilir'

'Doların tahtını kripto paralar alabilir'
12 Mayıs 2021 - 10:57 www.finansgundem.com

Milyarder koruma fonu yöneticisi Stanley Druckenmiller, kripto tabanlı bir finans sisteminin doların yerini alarak küresel rezerv para birimi olabileceğini öne sürdü.

Milyarder koruma fonu yöneticisi Stanley Druckenmiller, kripto tabanlı bir defter sisteminin doların yerini alarak küresel rezerv para birimi olabileceğini düşünüyor.

Druckenmiller, doların yerini bir şey alacaksa, bunun "MIT veya Standford'tan bir takım çocuğun icat ettiği bir tür defter sistemi olabileceğini ve bu sistemin dünya genelinde doların yerini alabileceğini" ileri sürdü.

Muhtemelen bu şakayı hatırlamıyorsunuzdur, fakat beş veya altı yıl önce, kriptonun sorununu arayan bir çözüm olduğunu söylemiştim. Bu yüzden kriptoya ilk akında katılmadım, çünkü dolar vardı. Şimdi neyi arıyoruz?

Druckenmiller, devam eden mali teşviklerin bir sorun olduğunu ekledi: “Problem çok açık. Jerome Powell ve dünyanın geri kalanındaki merkez bankası başkanları. Güven eksikliği var."

Fon yöneticisi, iddiaya göre geçtiğimiz aylarda Bitcoin'e yaptı. Druckenmiller, en büyük değer saklama aracı olarak Bitcoin'in yerini başka bir kripto paranın almasının olası olmadığını düşünüyor:

Bitcoin'i bir değer saklama aracı olarak tahtından etmek oldukça zor olacak, çünkü 14 yıllık bir marka, yeterince uzun süredir hayatımızda ve sınırlı bir arzı var.

Veri devi, Bitcoin kabul edecek

'Bitcoin 250 bin dolara yükselebilir'

Kripto paralarda hacim yükseliyor

Ray Dalio: Kripto paraların en büyük riski başarıları

Ethereum fiyatı 4 bin doları aştı

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Herr Alper Rodoplu12 Mayıs 2021 19:13

    bence anayasaya eklenecek bir madde ile doların çıkışı engellenmeli. başka türlü hayatımızı zehir ediyor bu meret.

  • Ali bey12 Mayıs 2021 11:59

    Reisimiz güzel günler gelecek talimatı vermiş. Geçmişte de döviz düşecek. Faiz düşecek, enflasyon düşecek talimatı vermişti hepsi çıktı. Herşey güzel olacak.

  • aziz12 Mayıs 2021 11:35

    dolara kur çıkış vergisi gelmeli böylece çıkışı engellenebilir

  • Hakan uz12 Mayıs 2021 11:30

    Yaşasın ekonomik özgürlük,bağımsız ekonomi. Sömürgecilerin elindeki hisse senede ve dövüz karterlerini kiripto para bitiricek şimdiden sömürgecileri ateş basıp kiripto paraşarı kötülemeye başladılar telaşlandılar.Hisse senedi piyasasındaki gibi at koşturamıyırlar kiripto borsası hisse senedi piyasasını bitirecek....