BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoların güçlenmesi büyümeyi etkiler----

Doların güçlenmesi büyümeyi etkiler

Doların güçlenmesi büyümeyi etkiler
24 Eylül 2014 - 17:22 www.finansgundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley, fazla değerlenen doların büyüme üzerinde etkileri olabileceğini belirtti

New York Fed Başkanı William Dudley, daha önce birçok çıkışında olduğu gibi, doların fazla değerlenmesinin büyümeyi etkileyebileceği yönündeki uyarıları ile de ABD Merkez Bankası'nın politikalarına ilişkin ipuçları verebilir. Dudley Ekim 2010'da Fed'in ikinci genişleme dalgası öncesinde istihdam artışı ve enflasyonun yeni teşviği gerekli kıldığını söylemiş ve bir ay sonra bu gerçekleşmişti.

Dudley New York Fed Başkanı olarak politikada daimi oya sahip tek bölgesel başkan konumunda. Fed'in Wall Street'teki gözü ve kulağı olan Dudley'nin sözlerine dikkat etmekte fayda var.

Dudley Bloomberg Spot Dolar Endeksi'nin Haziran 2010'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından, dolar ile ilgili açıklama yapan ilk Fed yetkilisi oldu. Bloomberg Most Influential Summit'te konuşan Dudley " Dolar fazla güçlenmesi halinde, büyüme için bazı sonuçlar doğuracaktır. Bu sonuçlar arasında daha kötü bir ticaret performansı, daha az ihracat ve daha fazla ithalat da olabilir. Doların fazla değerlenmesi aynı zamanda enflasyon üzerinde de kötü etkilere yol açabilir" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)