BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki yükselişe iş dünyasından yorum----

Dolardaki yükselişe iş dünyasından yorum

Dolardaki yükselişe iş dünyasından yorum
23 Ağustos 2013 - 13:10 www.finansgundem.com

İş dünyasının önemli isimleri doların TL karşısındaki tarihi zirvesini değerlendirdi

CNBCe'nin sorularını yanıtlayan isimlerden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, dolardaki yükselişle ilgili olarak “önemli olan stabil olması” yorumunu yaptı.
Zorlu, "Doların çıkması önemli değil, stabil olması önemli. 1,99, 2'ye çıktı diye bunun stabil olması önemli. Geçen yıl bu zamanlarda 1,86 seviyesindeydi dolar. Şimdi yüzde 5 kadar değerlendi. Biz ihracatçı olarak baktığımız zaman, bizim için doların yüksek olması önemli. Ama 1,99'a çıkıp birden 1,90'lara indiğinde bize zarar yazıyor" dedi.
Zorlu, bu durumun geçiçi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
"Bana göre dolar/TL 1,90'lar seviyesinde kalmalı. Dolarda stabil durum olmadığı zaman biz sanayiciler bankacı mı olacak sanayici mi olacak. En başından da dediğim gibi stabil olması lazım" dedi.
KONUKOĞLU: YIL SONUNDA 2 TL SEVİYESİNİ GÖRÜR
Programa katılan SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, da "Dolardaki artış bazı hesapları değiştiriyor tabiki. Biz bu yılı 1,95-1,97 arasında hesaplamıştık ama şimdi 1,99-2 seviyesine kadar dayandı. Belki bir revize etmemiz gerekecek. Önemli olan stabil olması. Kurun çok aşağıda gezmesi de ihracat için zarar. Çok iniş çıkış olmazsa sanayici çok fazla zarar görmez. daha çok ihracat olduğu için ihracatçının yararına olur. ama hareketli olması zarar olur. Bu yılı dolar/TL'nin 2 seviyesinde kapatacağına inanıyorum. 2 seviyesini geçmesi durumunda hesapları yeniden değerlendirmemiz gerekecek" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)