BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDolardaki yükseliş ABD kaynaklı----

Dolardaki yükseliş ABD kaynaklı

Dolardaki yükseliş ABD kaynaklı
18 Mayıs 2017 - 11:01 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar kurundaki artışın ABD kaynaklı olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar kurundaki artışın tamamen ABD iç siyasetinden kaynaklı olduğunu belirtti.Gedikli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Tüketici Güven Endeksi'nin Mayıs'ta geçen aya göre % 2,1 artış gösterdiğini, hanenin maddi durum beklentisinin ise % 1,4 artışla 92'ye yükseldiğini belirterek, "Ekonomiye güven, siyasi istikrara bağlı olarak artmaya devam ediyor. Bir başka önemli nokta ise işsiz sayısının düşeceğini düşünenlerin oranının artması. Yapısal reformların sermaye piyasaları, finans, üretici ve ihracat sektörlerinde hızlıca hayata geçmesi gerekiyor, odağımız ekonomi olacak." dedi.

Gedikli, açıklamasında şunları söyledi:

"ABD siyasi iç sorunlarından dolayı Fed faizi artışı ötelenmesi Türkiye için fırsattır, reformlar için zaman kazandırır, iyi değerlendirmeliyiz.
Dolar kurundaki artış tamamen ABD iç siyasetinden kaynaklıdır. ABD başkanı Trump'ın başkanlık koltuğu İLE alakalı spekülatif haberler temel tüm ülke kurlarında yaşanan geçici bir dalgalanma süreci.Fed faizi artıramayacagı için oluşan olumlu havadan kaynaklanan kardan bir miktar kayıp söz konusu. Ancak ABD başkanını görevden almak yasal olarak öyle kolay değil ve öyle birşey olacağını sanmıyoruz Kısacası: Türkiye'den kaynaklı bir sorun yok!"

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite18 Mayıs 2017 13:42

    güçlü ülke olsaydık..ekonomimize güven olsaydı ve kırılgan olmasaydık.. 2 günde yüzde 3 değer kaybetmezdi paramız..illa birşey kaynaklı olacak tabiki..ama euro ve japon yeni neden o kaynaktan olumsuz etkilenmedi aksine değer kazandı..işte bu mesele..

  • Ali Ergül18 Mayıs 2017 11:20

    Fetöden kaynaklı, s&p sen kaynaklı, ABD'den kaynaklı siz süt gibisiniz maşallah..