BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki düşüş sürer mi?----

Dolardaki düşüş sürer mi?

Dolardaki düşüş sürer mi?
17 Mart 2016 - 10:17 www.finansgundem.com

Fed'in dün açıkladığı faizleri sabit tutma kararının ardından gerilemeye başlayan dolar düşüşünü sürdürecek mi? İşte yanıtı...

Dolar/TL Fed'in dün akşamki toplantısında faizleri sabit tutması ve bu yıl için faiz artış tahminlerini düşürmesinin ardından geriledi. Borsa İstanbul ise yüzde 1'i aşan değer artışı ile 80 bin 477 puandan güne başladı. BİST 100 Endeksi bu sabahki açılış itibarı ile 23 Kasım 2015'ten bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

DOLAR 2,85'E KADAR DÜŞÜTÜ

Serbest piyasada dolar 2,8593 liradan euro ise 3,2180 liradan satılırken gram altın 115,90 liradan, çeyrek altın ise 189,60 liraya alıcı buluyor.

SAĞMAN: DOLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDER

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve para piyasaları uzmanı Murat Sağman, piyasaları ve gündemi Habertürk'e değerlendirdi.

Piyasalarda Fed kararı sonrası yaşanan olumlu havanın Türkiye'yi de etkilediğini belirten Sağman piyasalara ilişkin orumları şöyle;

"Bence dışarıda oluşan bu iyimser hava bir süre daha devam edecek. Türkiye için ise bu olumlu havanın önüne geçebilecek bazı dinamikler var. Bunlardan bir tanesi Türkiye Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği toplantı ve daha da önemlisi nisan ayında yapılacak olan Merkez Bankası Başkanlığı ataması olabilir. Piyasalar bu iki süreci atlatabilirse dış piyasalardaki iyimserliği paralel hareketler bizde de yaşanır. Piyasalarda olumulu bir hava oluşması çok normal çünkü hem Avrupa Merkez Bankası hem de Fed piyasalare neredeyse tüm istediklerini verdi. ABD'de bir deyiş vardır "Don't fight with Fed" yani Fed'e karşı durma. Bugün piyasaların yaptığı da bu dün verilen mesajlar piyasalar tarafından işleniyor."

"TL FAİZLERİN YÜKSEK OLMASI ÖNEMLİ BİR ETKEN"

Dolardaki sert düşüşü de yorumlayan Sağman, "Fed'in faiz artırım ihtimali azaldıkça dolar tüm dünya para birimleri karşısında değer kaybediyor. Bu durumdan Türk Lirası da faydalanıyor. Ayrıca ülkemizde Türk Lirasına verilen yüksek faizin etkisiyle yabancı yatırımcıları da TL'ye bir ilgisi var. Oluşan bu tabloya göre de dolar bir süre daha düşmeye devam edebilir. Aynı durum altın için de geçerli, dünya piyasalarında son 50 yılı gözlemlediğinizde altının düşük Faiz ortamların bol kazançlı olduğunu görürsünüz. O nedenle Fed'in faiz artırmaması altının yükselişi için önemli biz zemin hazırlıyor denebilir." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)