BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda yükseliş beklentisi ----

Dolarda yükseliş beklentisi

Dolarda yükseliş beklentisi
02 Haziran 2021 - 13:33 www.finansgundem.com

Citi bugün yayınladığı raporda, orta vadede daha yüksek enflasyon görülmesi potansiyeline ve ABD Doları'nın yurt içi arzındaki dengesizlik nedeniyle Türk Lirası'nın daha fazla değer kaybetmesinin muhtemel göründüğünü bildirdi.

Citi, Türk Lirası'nda değer kaybı beklentisi çerçevesinde, model portföyünde USDTRY'de uzun pozisyonun oranını yüzde 1'den yüzde 2'ye çıkardığını belirtti.

Commerzbank da bugünkü raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam yaptığı açıklamalarda tavrını açıkça faiz indirimi yönünde koyması sonrasında Türk Lirası'nın rekor seviyelere gerilediğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin ekonomik problemlerinin yeni bir lira krizine neden olsa bile düşük faiz ile çözülebileceğine düşündüğüne yönelik inançlarının dün akşamki röportaj ile teyit edildiğini belirten Commerzbank analiste Esther Reichet, "USDTRY için sembolik olarak ortaya koyduğumuz 10,00 projeksiyonu daha kolay ulaşılabilir hale geldi" dedi.

XM'in yatırım analisti Marios Hadjkryriacos da yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda, "Türkiye'nin enflasyon problemi yıllık TÜFE oranın Nisan'da yüzde 17'yi aşması ile son aylarda tırmandı, buna bağlı olarak yüksek Faiz oranlarının sürdürülmesi son derece önemli. on yıllardır devam eden aşağı trendinde dibi görmek zor" ifadelerini kullandı.

TL’de değer kaybı sürüyor

Dolar ve euro güne başlarken zirvede seyrediyor

Tüm para birimleri dolara karşı değer kazandı

Merkez Bankası piyasaya 65 milyar TL verdi

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat02 Haziran 2021 18:44

    Dövize yatırım yapmışlar, döviz yükselsin diye çaba gösteriliyor, ama ülkede her şeyin dövize endeksli olduğu göz ardı ediliyor, son 5-6 senedir bunu kasıtlı gibi yapıyor, çok ilginç, böyle durumda merkez bankası ne yapabilirki

  • Dovizci02 Haziran 2021 14:24

    Faizlerde 500 baz puan indirim sonrası çift haneli rakamlar kaçınılmaz arjantin yolunda ilerliyoruz

  • ...02 Haziran 2021 19:43

    Faizin nedenini öğrenmeden yorum yapma

  • Hasan02 Haziran 2021 14:47

    Faiz iyi bir şey değil inmeli...