BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda yukarı yönlü hareket----

Dolarda yukarı yönlü hareket

Dolarda yukarı yönlü hareket
13 Temmuz 2022 - 10:47 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 17,40 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, uluslararası piyasada satış ağırlıklı bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,3 altında 17,3164'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla 17,40'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,24 yükselişle 17,4210'dan, sterlin/TL yüzde 0,53 değer kazancıyla 20,7050'den satılıyor.

ABD'de bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesi enflasyon endişesi ve güvenli liman alımları nedeniyle artan dolar talebi sonrası güçlü kalmaya devam eden dolar endeksi 108,2 ile son 20 yılın zirvesine yakın seyrediyor.

Analistler, geçen hafta ABD'de açıklanan istihdam verilerinin güçlü iş gücü piyasasına işaret etmesinin ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarında önemli belirleyicilerden olan enflasyon verilerinin döviz kurlarında oynaklığı artırabileceğini söyledi.

Bugün ABD'nin enflasyon verilerinin yanı sıra Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 109'un direnç, 107,1'in destek konumuna geldiğini kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Küresel bazda dolar endeksinin güçlü duruşu ve son 20 yılın zirvelerinde fiyatlamalar gerçekleştirmesi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskılar oluşmasına neden oluyor. Bununla beraber Çin kanadında salgına yönelik gelişmeler küresel risk iştahını azaltıyor. Böyle bir ortamda dolar güç kazanırken, USDTRY paritesi de bundan etkileniyor. Bu etkiler ile birlikte kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda BDDK’nın attığı adımlar ile paritede sert aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmış fakat bu hareketlenmeler uzun vadeye yayılamamıştı. Piyasalar haftanın üçüncü işlem gününe başlarken 10:00’da yurtiçinden gelecek olan İşsizlik Oranı verisini takip edecek. Ardından gözler ABD’ye dönecek. 15:30’da açıklanacak olan TÜFE verisi ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi ile FED’in agrasif sıkılaşma adımları atabilme ihtimalleri artabilir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 17.40 – 17.65 – 17.90 seviyeleri direnç noktaları olarak; 17.16 – 16.90 – 16.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Kurda son dönemdeki dalgalanmaya rağmen trend korunuyor. Yukarı hareketin devamı halinde 17.40-17.50 direnç bölgesi olarak izlenebilir. 17.00-16.50 ise destek seviyeleridir.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Geçen hafta Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B’ye indirirken, görünümü ise “negatif” olarak teyit etti. Diğer taraftan yurt içinde cari işlemler mayıs ayında 6,47 milyar dolar açık verdi. TCMB piyasa katılımcıları anketine göre yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 64,59’dan yüzde 69,94’seviyesine yükselirken, yıl sonu Dolar/TL tahmini ise 18,89’dan 18,99 seviyesine yükseldi. ABD tarafında ise tarım dışı istihdam 372 bin ile beklentilerin üzerinde artış gerçekleştirdi. Geçen hafta yoğun veri akışı sonrası haftaya veri akışı bakımından sakin başlayan kur tarafında bugün ABD’de TÜFE verisi izlenecek. Bu hafta bayram süresince sınırlı yükseliş eğilimi gösteren Dolar/TL, bu sabah saat 08:45 itibariyle 17,35’li seviyelerde hafif yükseliş eğiliminde hareket ediyor.' denildi.

İnşaat maliyet endeksi arttı

 

İşsizlik rakamları açıklandı

 

Türkiye'de konut fiyatı artışı AB'nin 10 katı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)