BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda yatay seyir----

Dolarda yatay seyir

Dolarda yatay seyir
30 Haziran 2022 - 10:59 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 16,63 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 16,6444'ten tamamladı.

Dolar/TL, bugüne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 azalışla 16,6320'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 artışla 17,3980'den, sterlin/TL yüzde 0,4 artışla 20,2090'dan alıcı buluyor.

Dolar endeksi, yüzde 0,1 azalışla 105'in hemen altından işlem görürken, avro/dolar paritesi önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 üzerinde 1,0450 seviyesinde hareket ediyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından dün düzenlenen merkez bankacılığı forumunda yetkililerin yaptığı açıklamalar, yüksek enflasyon karşısında resesyon olasılığına rağmen ne gerekiyorsa yapılacağına işaret etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, sıkılaştırıcı politikaların ülke ekonomisi için beraberinde sıkıntılar getirebileceğini, ancak ekonomideki dinamiklerin söz konusu politikalarla başa çıkabilecek durumda olduğunu söyledi. ECB Başkanı Christine Lagarde ise enflasyonu yüzde 2 seviyesine indirmek için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti.

Analistler, merkez bankaları yetkililerinin enflasyonla mücadeleye ilişkin net mesajları ve bu paralelde güçlenen resesyon endişeleri ile piyasalarda oynaklığın sürdüğünü söyledi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantı özeti ile haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise Almanya ve Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ile ABD'de kişisel gelirler ve harcamaların takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 103,4'ün destek, 104,7 ve 105,3'ün ise direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta Cuma günü BDDK’nın attığı adımlar ile birlikte TL, dolar karşısında değer kazanımları yaşamış ve USDTRY paritesinde sert aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti. Bu hareketlenmeler ile içerisinde bulunduğumuz haftaya 16.80 seviyelerinde başlangıç yapan parite haftanın dördüncü işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin bir tık altında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde ise piyasalar yurtiçinden gelen ticaret açığı verisini takip etti. Açıklamaya göre Mayıs’ta yurtiçinde ticaret açığı -10.61B olarak gerçekleşti. Böylelikle yıllık bazda yüzde 155 artış yaşandığı görüldü. Bu da rekor olarak kayıtlara geçti. Gelen veri ile birlikte yılın ilk 5 ayında dış ticaret açığı 43.21 milyar dolar olmuş oldu. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 16.90 – 17.16 – 17.40 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 16.30 – 16.00 – 15.60 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Kısa vadeli sıkışma formasyonunun aşağıya tamamlandığı kurda 16.0-15.70 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. BDDK’nın son düzenlemeleri sonrasında özellikle küçük-orta ölçekli şirketlerin döviz satması bekleniyor. Borsa’da kote şirketler içinde ise döviz pozisyonlarının ayarlanması ile beraber kurda 16.0 seviyesinin altına sarkmalar görülebilir, 15.70 diğer önemli destek seviyesidir. 16.70-16.90 ise direnç olarak izlenebilir.' denidi.

Yılın ikinci yarısında ayı piyasası biter mi?

 

Bitcoin toplamaya devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)