BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda son durum!----

Dolarda son durum!

Dolarda son durum!
15 Mart 2016 - 09:46 www.finansgundem.com

TL'de küresel risk iştahının desteği sürüyor, Hazine ihalesi ve yarınki Fed toplantısı bekleniyor

TL'de güç kazanma eğilimi yeni güne başlarken devam ediyor. Akşam saatlerinde 2.8652'ye kadar gerileyen dolar/TL bu sabah bankalararası işlemlerde 2.8750 seviyesinde. Serbest piyasada ise dolar/TL 2.8730 seviyesinden açıldı.

Avrupa Merkez Bankası'nın geçen haftaki gevşeme adımları sonrası diğer gelişen ülkelere paralel, TL'de başlayan iyimserlik Ankara'da hafta sonu gerçekleşen saldırının ardından sınırlansa da devam ediyor. Bugün Hazine ihalesini izleyecek olan piyasa asıl olarak yarınki ABD Merkez Bankası toplantısına odaklandı. Hazine bugün Mart ayı borçlanma programı çerçevesinde 10 yıllık gösterge olan 11 Şubat 2026 itfalı 6 ayda bir yüzde 5.30 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek.

"Türkiye gibi çift hanelerde faiz sunan ülkeler cazip olarak algılanıyor"

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, merkez bankalarının ekonomileri desteklemek adına her türlü desteği sağlayabileceklerini bir kez daha kanıtlamaları sonucunda piyasalarda iyimserliğin bu hafta da korunduğunu ve EM'lerin bu durumdan olumlu etkilendiğini söyledi. Keresteci piyasada dün görülen eğilimin iç güvenlik kaygılarını tırmandıran bir hadisenin yatırımcıların risk algılamalarını etkilemediğini gösterdiğini söyleyerek, "Dünyada faizlerin negatife geldiği, likiditenin durmadan pompalandığı bir ortamda uluslararası yatırımcının tek amacı faiz getirisi elde etmek olunca Türkiye gibi çift hanelerde Faiz sunan ülkeler cazip olarak algılanıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Likiditenin kaynağı itibariyle bol ve ucuz kalacağı beklentisi bu oyunu pekiştiriyor. Yatırımcıların yatırım yaptıkları enstrümana rahatlıkla giriş/çıkış yapabilecekleri algısı ise iç kaynaklı risklerin ikincil plana itilmesine neden oluyor. Böyle olunca da (bu tür eylemler) uluslararası yatırımcının risk iştahını frenleyemiyor... FED öncesinde piyasaların bir miktar beklemeye geçme ihtimalini göz önünde bulundurmakta yarar var."

Gözler bir kez daha Fed'de

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikasını beklentiler doğrultusunda değiştirmeden sabit tutması ardından piyasalar şimdi bugün başlayan ve yarın sonuçlanacak olan iki günlük Fed toplantısının sonuçlarını bekliyor.

BOJ'un yavaşlayan küresel ekonomik büyümeden dolayı ülkenin ekonomik görünümüne dair karamsar bir tablo çizmesinin ardından yen dolar karşısında yükselirken, Asya borsaları da günün en düşük seviyelerinde seyretti.

BOJ aynı zamanda altı haftadan biraz daha uzun bir zaman önce faizleri negatif alana çekerek piyasaları şaşırtmasının ardından gerekli olduğunda faizleri daha fazla negatif alana çekebileceğine dair ifadeleri açıklamasından kaldırdı.

Fed de bu haftaki toplantısında büyük ihtimalle faizleri artırmayacak, ancak ABD'de enflasyon ve istihdam iyileşmeye devam ettiği sürece küresel ekonomideki güç kaybının faiz artışlarına engel olmayacağının sinyalini verecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)