BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda son durum ne?----

Dolarda son durum ne?

Dolarda son durum ne?
24 Şubat 2016 - 09:44 www.finansgundem.com

Dolar bankalararası piyasada 2,94'ün altında işlem görüyor

Suriye'de ateşkes olabileceğine yönelik beklentiler geçen hafta benzer piyasalardan negatif ayrışan Türkiye piyasalarında bir miktar rahatlama yaratırken, bugün TCMB'nin ekonomistler ile gerçekleştireceği toplantı ile dış piyasalardaki gelişmeler izlenecek. Dolar bankalararası piyasada 2,94'ün altında işlem görüyor.

Bir bankanın döviz masası müdürü, "Suriye'deki ateşkes olasılığı piyasa için pozitif. Son dönemde TL benzer para birimlerinden negatif ayrışmıştı. Dolayısıyla yurtdışı piyasalarda bir bozulma olması halinde bile kısa vadede TL'nin biraz daha iyi kalmasını bekleyebiliriz" dedi.

Batı ülkelerinden diplomatik kaynaklar, ABD ile Rusya'nın hazırladığı taslağa göre Suriye'de çatışmaların 27 Şubat'ta sona ermesinin öngörüldüğünü, ancak taslağın İslam Devleti ve Nusra Cephesi örgütlerini kapsamadığını belirtti.

Öte yandan petrol fiyatlarında görülen gerilemenin global risk iştahında bozulmaya neden olduğu, bu havanın dış piyasaları olumsuz etkilemesi paralelinde TL tarafına da bir miktar yansıyabileceği belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)