BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda sınırlı yükseliş----

Dolarda sınırlı yükseliş

Dolarda sınırlı yükseliş
16 Haziran 2022 - 10:52 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 17,30 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,19 altında 17,2419'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 17.41 itibarıyla 17,30'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL 18,80'den satılıyor

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini 75 baz puan ile 1994'ten bu yana en yüksek hızda artırmasının ardından 104,6 seviyelerine gerilese de bugün yeniden 105,3'e yükseldi.

Euro/dolar paritesi de Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) borç krizi endişelerine karşı ayrışmayı durdurmak için yeni bir araç geliştirileceğini duyurmasıyla önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,5 altında 1,0395'ten alıcı buluyor.

Analistler, para politikalarına ilişkin azalan belirsizlikler ve atılan adımların enflasyonla mücadele konusunda kararlılığı vurgulaması ile risk iştahının arttığını söyledi.

Döviz ve tahvil piyasalarında ise oynaklığın sürdüğüne işaret eden analistler, bugün İngiltere Merkez Bankası ve yarın Japonya Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği toplantıdan çıkacak kararların fiyatlamaları netleştireceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de konut başlangıçları, inşaat izinleri ve haftalık işsizlik başvurularının öne çıktığını belirterek, teknik açıdan dolar endeksi için 105,6'nın direnç, 104,2'nin ise destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Hafta içerisinde dar bir bantta dalgalı bir seyir izleyen USDTRY paritesinde piyasalar küresel bazda yaşanan gelişmeleri takip etti. Bunların başında ise FED’in gerçekleştirdiği Haziran toplantısı yer alıyor. Banka gerçekleştirdiği toplantı sonrasında 75 baz puanlık faiz artışı kararı aldı. Böylelikle son 28 yılın tek seferde en sert faiz artış kararı verilmiş oldu. Karar metninde FED yetkililerinin yıl sonuna kadar faizin yüzde 3.4 seviyesinde olabileceğini öngördükleri görüldü. Bu da yıl sonuna kadar 175 baz puanlık Faiz artışına denk geliyor. Ek olarak FED Başkanı Powell önümüzdeki toplantıda 50 yada 75 baz puanlık faiz artışı yaşanabileceğini, karar alırken gelecek verilerin yakından izleneceğini belirtti. Böylelikle önümüzdeki günlerde ABD kanadından gelecek olan ekonomik verilerin önemi arttı. Haftaya 17.18 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi bu seviyelerin çok az üzerinde fiyatlama hareketleri gerçekleştiriyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 17.30 – 17.50 – 17.75 seviyeleri direnç noktaları olarak; 17.00 – 16.75 – 16.52 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Dolar/TL kurunda teknik olarak 17.10 altında kapanış görmediğimiz sürece yukarı yönlü oynaklık riskinin devam edebileceğini düşünüyoruz. 17.10 altında olası kapanışlarda 16.60-16.00 destekleri gündeme gelebilir.' denildi.

Altında hızlı yükseliş

 

Avrupa'da gaz fiyatları 1 haftada yüzde 52 arttı

 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)