BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda herkes o seviyeyi işaret ediyor!----

Dolarda herkes o seviyeyi işaret ediyor!

Dolarda herkes o seviyeyi işaret ediyor!
07 Ocak 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Credit Suisse, dolar/TL'de kısa vadeli hedefi 7,00'ye revize etti.

Kuruluşu analistleri tarafından hazırlanan raporda, dolar/TL paritesi için yapıcı görünümün devam ettiğinin altı çizildi. Bu kapsamda yakın vadeli hedefin 7,0'ye revize edildiği vurgulandı.

Türkiye'de reel faizin yüksek olduğu ortamda paritenin aşağı yönlü olmaya devam ettiğinin altını çizen analistler, yatırımcıların Türk otoritelerin ortodoks politikalara devam edeceği beklentilerinin sürdüğünü belirttiler.

TL'DE REEL FAİZLER CAZİP

Raporda, "Dolar/TL paritesinde genel risklerin aşağı yönlü olduğunu düşünüyoruz. Yeni kısa vadeli hedefimiz 7,0 olarak belirlendi. Tarihi standartlara göre yabancı pozisyonlanmasının düşük olduğu ortamda yerel para cinsi tahvil ve hisselere sınır ötesi para girişi sürüyor.

Buna ek olarak hane halkının yakın zamanda yerel para cinsi mevduatı yabancı para ile değiştirmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz.

TL'de reel faizler Aralıktaki 200 baz puan artırımın ardından cazip hale geldi" ifadeleri kullanıldı.

Kuruluş öte yandan dolar/TL için gelecek dönemde merkez bankası ve yerel şirket alımlarının ana talep unsuru haline gelebileceği bu nedenle şu aşamada yakın vade için daha agresif bir hedef belirlenmediği kaydedildi.

Daha önce de UBS, doların TL karşısında 6 ay içerisinde 7.00 lira seviyesine gerilemesini beklediğini, 2021’in ikinci yarısında ise yeniden yükseliş görülebileceğini belirtmişti.

Dolar ve euro için kritik tarih

Dolarda hedef 7 lira!

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet YİĞİT13 Ocak 2021 00:18

    Hükümet Reform yapacakmış falan da hadi yaa. Bizim gibi yarı DEMOKRASİL ülkelerde reform yapmak kolay değil. Değiştirin ihale kanununu şeffaf hale getirin. Bütçeyi ve hükümet harcamalarını SAYIŞTAY denetimine sokun. Hadi bakalım bekliyoruz yiğitler. :D 

  • acacu07 Ocak 2021 23:02

    Dolar 8,50 de iken almayı düşündüğüm tablet 3000 tl idi. Dolar 7,30 a geldi ama tabletin fiyatı oldu 4000. İşte bu yüzden enflasyon öyle pis bir şey ki asla kontrolden çıkarmaman lazım. Bir kez kaçtı mı bir daha düzeltmen çok uzun ve sancılı bir süreç.

  • Necip07 Ocak 2021 22:24

    Faiz istiyoruz diyin ya kısaca 3 ay önce batacak diyorlardı aldılar faizi devamını istiyorlar bu isler böyledir elini verirsen kolun gider..

  • ZENT ABUKYAN07 Ocak 2021 16:42

    Piyasalar öyle bir şeydi hiç bir zaman elle tutamazsınız.bir bakarsınız ummadığınız bir anlaşma olur dolar 6 TL olur aksisi olur 10 TL olur.

  • The Dude07 Ocak 2021 15:11

    Neye gore reel faiz, TUIK'in acikladigina gore mi yoksa vatandasin hissettigine gore mi?

  • Pala07 Ocak 2021 14:08

    Enflasyon çift hane olduğu müddetçe dolar yukselir.trump gittiği gibi fişekler