BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda gözler kritik enflasyon verisinde----

Dolarda gözler kritik enflasyon verisinde

Dolarda gözler kritik enflasyon verisinde
03 Eylül 2020 - 08:41 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 7,38 seviyesinde başladı, Türkiye'de enflasyon izlenecek

Türkiye'de enflasyon rakamlarının izleneceği yeni güne Dolar/TL 7,38 seviyesinden başlarken, Euro/TL 8,73 seviyesinden işlem görüyor. 

Foreks'in 18 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankete göre, tüketici fiyatlarının aylık yüzde 1,00, yıllık yüzde 11,89 artması bekleniyor. TÜİK, verileri saat 10.00'da açıklayacak. Aynı saatte yurt içi üretici fiyat verileri de gelecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 45 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 6 bin 462’e yükseldiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime yönelik yaptığı açıklamada, "Tarafları geri çekilmeye, gerilimleri azaltmaya ve diplomatik görüşmeler başlatmaya çağırıyoruz" dedi.

Fed Bej Kitap raporuna göre Amerikada işletmeler ekonomik aktivitede ılımlı bir artış görüyorlar. 

ABD'de Kongre Bütçe Ofisi, 1 Ekim 2019'da başlayan ve 31 Eylül'de sona erecek olan 2020 mali yılında federal bütçenin 3,3 trilyon dolar açık vereceğini tahmin etti. 24 Nisan'da yayınlanan tahminde ise açık3,7 trilyon dolar olarak öngörülmüştü. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin korona virüs salgınının önüne geçmek için uygulanan tedbirlerin negatif etkilerini azaltmak için daha fazla mali teşviğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ekonominin korona virüs salgınının getirdiği derin resesyondan çıkmasına yardım için hütkümetin yollar, köprüler, dijital altyapı, eğitim ve diğer verimlilik artırıcı altyapıla daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi. 

Çin'in hizmet sektörü aktivitesinde toparlanma Ağustos ayında da devam etti. Hizmet sektörü şirketleri Ocak ayından bu yana ilk kez istihdamlarını artırdılar. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), tüm eyaletlerdeki sağlık çalışanlarına korona virüs salgınında yüksek risk grubunda olanlara Ekim sonuna kadar olası aşı dağıtımı yapılabilecek şekilde hazırlanmaları çağrısında bulundu.

Fransa’da son 24 saatte 7 bin 17 vaka tespit edilmesiyle toplam korona virüs vaka sayısı 293 bin 24’e yükseldi.

İspanya’da yeni tip korona virüs salgınında 8 bin 581 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 479 bin 554’e ulaştı.

İtalya’da yeni tip korona virüs salgınında son 24 saate bin 326 vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 271 bin 515’e yükseldi.

Almanya'da son 24 saatte 1.311 yeni korona virüs vakası tespit edildi. 

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), dış ticaret, tarım dışı verimlilik, işsizlik başvuruları (15.30), hizmet sektörü PMI (16.45), ISM imalat dışı endeks (17.00) ve doğal gaz stokları (17.30) verileri izlenecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yatırımcı, ekonomist ve analistlerle "Yatırımcı Toplantısı" gerçekleştirecek (16.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, kripto para birimlerinin ve sabit paraların geleceği hakkında konuşma yapacak (17.00).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Lakeshore Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinlikte mevcut ekonomik koşullar ve para politikası hakkında konuşacak (20.00).

Euro dolar paritesinden hedef: 1.25

Altına hücum olunca Darphane fazla mesai yaptı

Asya borsaları ABD'nin rekorları ardından yükseldi

Akdeniz'de sıcak çatışma ihtimali yükseliyor mu

Fed, Bej Kitap raporunu yayımladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)