BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda gerileme: 8.60’ın altında----

Dolarda gerileme: 8.60’ın altında

Dolarda gerileme: 8.60’ın altında
14 Temmuz 2021 - 16:28 www.finansgundem.com

Türk lirası, TCMB'nin faiz kararı sonrasında dolara karşı yüzde 0,35 yakın değer kazanırken dolar kuru 8,60'ın altına geriledi

Türk lirası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında dolara karşı değer kazandı. Gün içerisinde 8,64 seviyelerine kadar çıkan dolar/TL, öğleden sonra 8,5760 seviyesine kadar çekildi.

TL karşısında dolar 16.25 itibarıyla 8,5898 ve Euro/TL 10,1551 seviyesinden işlem gördü.

TCMB, politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tutarken piyasa beklentisi merkez bankasının Temmuz toplantısında herhangi bir değişikliğe gitmeyerek politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit bırakacağı yönündeydi.

TCMB beklendiği gibi politika faizini değiştirmedi. Bu arada bazı ekonomistlerin 'ilave sıkılaştırma' mesajı verilir mi beklentisi karşılık bulmadı. "Yaz aylarında enflasyonda görülebilecek oynaklıklar ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümü üzerinde risk oluşturmaya devam ediyor" diyen Merkez Bankası, para politikasındaki mevcut sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini yineledi.

Geçen hafta başından bu yana gelişen ülke para birimlerinin genelinde dolara karşı bir gerileme görülürken, Türk lirası yüzde 0,21 yükselişle neredeyse yatay bir seyir izlemesine rağmen dolara karşı en fazla değer kazanan üçüncü gelişen ülke para birimi oldu.

Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS) 390 baz puan civarında bulunurken 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 18,92 seviyesinde seyrediyor.

ABD'DE TÜFE SONRASI ÜFE DE BEKLENTİLERİ AŞTI, DOLAR ZAYIFLADI

ABD'de ÜFE haziranda yüzde 0,6 olan piyasa beklentisinin üzerinde, yüzde 1 arttı. Bu arada Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunumu önceden basına dağıtan Fed Başkanı Jerome Powell, tahvil alımının azaltılmaya başlanması için yerine gelmesi gerektiğini ifade ettikleri şartlardan hala çok uzakta olduklarını söyledi.

ABD Doları ÜFE sonrası değer kaybederken, Euro/Dolar 1,18'in altını test etti.

Powell: Tahvil alımının azaltımına hala çok uzaktayız

ABD'de ÜFE beklenti üzerinde

Altın fiyatları ABD enflasyonu sonrası 1 ayın zirvesinde

TCMB faiz kararı açıklandı

Doların gözü Powell'da

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb14 Temmuz 2021 16:42

    Faiz artamayacak, zira işsizik hat safhada ve esnaf da üretici de zorda. Bankalar da eleman çıkartıyor, herkes küçülüyor, borç çok ve hala artıyor. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Merkezi faizi sabit tutması artıracam demesi de hiçbir şeyi düzeltemez boşuna usd için rezerv de harcamayın. İhracat önemli ama ithalatsız ihracat önemli. Turizme de bel bağlamak bu dönemlerde boş. Dolayısıyl serbest kur uygulanmak zorunda ve faizler daha fazla arttırılamaz. Yoksa bankacılık sektörü de dahil pekçok sektör çok ağır darbe alır ve işsizlik felaket artar. Aklınızı başınıza alın.