BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolara karantina darbesi----

Dolara karantina darbesi

Dolara karantina darbesi
20 Mart 2020 - 09:51 www.finansgundem.com

Kaliforniya'da eyalet çapındaki karantina kararı doların dünyadaki diğer güçlü para birimlerine karşı değer kaybetmesine neden oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD doları, Kaliforniya'da eyalet çapındaki sokağa çıkma yasağından sonra diğer eyaletlerin de aynı yolu izleyip dünyanın en büyük ekonomisini durgunluğa itebileceği yönündeki endişeleri ateşledikten sonra rekor seviyeden düştü.

Bloomberg’in Dolar endeksine göre dolar bütün büyük para birimine karşı zayıfladı %0,9'a kadar geriledi. Bununla birlikte Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'un bu adımı, virüsün yayılmasını engellemek için şimdiye kadarki en ciddi ABD çabası oldu. Karantina önlemi olmadan önce, en kalabalık ABD eyaleti olan Kaliforniya’da yaşayanların %56’sının enfekte olacağı tahmin ediliyordu.

Kaliforniya'da sokağa çıkma yasağı

 Varlık yönetimi firması B. Riley’in global strateji başkanı Mark Grant, "Kaliforniya’yı ve diğer bazı büyük eyaletler takip ederse, işsizlik önemli ölçüde artabilir ve bir durgunluk ve depresyon dönemine girilebilir endişesi doların kısmen de olsa satılmasına neden oldu" ifadelerini kullandı. Grant dolar’ın hızlı düşüşüyle ilgili, “Anî bir karardı, insanlar ‘Aman tanrım, ABD’nin bu tip bir belanın içerisinde olabileceğini hiç düşünmemiştim’ diye düşündüler. Görülüyor ki bu da olabiliyor” sözlerini dile getirdi.

Dolar son sekiz seans boyunca korona virüsün sebep olduğu korku atmosferi nedeniyle gerçekleşen satışlardan dolayı sürekli yükseliyordu. Küresel varlıkların satışında doların tercih edilmesiyle dolardaki düşüş küresel ekonominin de ciddi bir zarar almasına neden olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)