BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolara alternatif arayan ülkelerin sayısı artıyor----

Dolara alternatif arayan ülkelerin sayısı artıyor

Dolara alternatif arayan ülkelerin sayısı artıyor
17 Eylül 2018 - 06:56 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, rezerv para olarak Amerikan dolarına alternatif arayan Asya ve Avrupa ülkelerinin sayısının giderek arttığını belirtti.

Rossiya 1 televizyonundaki ‘Moskova. Kremlin. Putin' programına konuşan Peskov, doların onlarca yıldır dünyanın temel rezerv parası olduğunu kaydederek, "Doları çıkaran ülke olarak ABD birden, bu rezerv parasına güveni sarsmaya başlayan adımlar atmaya başlıyor. Sadece Doğu'da değil, Avrupa'da da ABD dolarına bağımlılığı nasıl minimize edebileceklerini düşünmeye başlayan ülkelerin sayısı gidere artıyor. Onlar birden şunu anladı, a) bu mümkün, b) bunu yapmak lazım ve c) yapabilen canını kurtarsın" ifadelerini kullandı. 

Peskov, "Sallanan sistemin yerine yeni bir mihveri koymak hiç de kolay bir iş değil. Ama alternatif arayışının başlaması bir gerçek" diye kaydetti. (Sputnik Türkiye)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu17 Eylül 2018 14:25

    Ülkeler 2li ticaretlerinde aralarındaki ithalat / ihracat dengesinde ihracatı ağır basan tarafın para birimini kullanabilirler.Örn Rusya - TR de Ruble olabilir. Biz elimizdeki Ruble yi her zaman kullanabiliriz. Rusya nın eklinde rezerv olarak değeri olmayan TL bulundurmasının anlamı yoktur. Zarar ederler.Diğer yandan hali hazırda ticaretimizin büyük çoğunluğunu AB ile yaptığımızdan bizim için de öncelikli para birimi Euro olabilir.ABD ile ticaretimizde ise TL kullanmayı önerecek halimiz de yok tabi ki....