BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yükseliş eğilimini bugün de devam ettiriyor----

Dolar yükseliş eğilimini bugün de devam ettiriyor

Dolar yükseliş eğilimini bugün de devam ettiriyor
22 Eylül 2020 - 08:14 www.finansgundem.com

Dolar/TL 7,6415 ile yeni zirvesini gördü. Euro/TL 9,00 seviyesinin hemen altında 8,98 seviyesinden güne başladı.

Dolar/TL yükseliş eğilimini bugün de devam ettiriyor. Bu sabah Dolar/TL 7,6415 ile yeni zirvesini gördü. Dolar/TL bu dakikalarda 7,63 seviyesinde seyrediyor. 

Euro/TL 9,00 seviyesinin hemen altında 8,98 seviyesinden güne başladı.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 68 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 7 bin 574’e yükseldiğini açıkladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan’ın sözde kara sularına ilişkin Sevilla Haritasına ilişkin, “ABD, Sevilla Haritası’nın hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye’nin İdlib’deki durum yatışır yatışmaz oradaki devriye görevlerine devam edeceğini belirtti. 

Fed Başkanı Jerome Powell bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı sunumu basına gönderdi. Powell bu sunumda ABD ekonomisinin korona virüs krizinin yol açtığı krizden toparlanmasına yardım için elindeki tüm araçları kullanma taahhüdüne bağlı olmaya devam ettiğini söyledi. Bugünkü sunum TSI 17.30'da başlayacak. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin İran Savunma Bakanlığı ve diğer askeri bağlantılı birimlerine yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Çin'de 6, Güney Kore'de 61 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da son 24 saatte bin 821 korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 34 bin 790 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Hastanede sağlık çalışanlarına saldırıya tepki seli

ABD Kongre Bütçe Ofisi (CBO) dün yayınladığı yıllık raporunda ABD'de kamu borcunun GSYH'ya oranının yıl sonunda yüzde 98 olacağını öngördüklerini bildirdi. 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık yapacak (15.00) 

TÜİK/TCMB güncellenmiş tüketici güven endeksini açıklayacak. TÜİK, endeksin uluslararası karşılaştırılabilirliğini sağlamak amacıyla Tüketici Güven Endeksi’nin hesaplama yöntemini güncelledi (10.00). 

ABD'de Philadelphia Fed imalat dışı aktivite endeksi (15.30), REDBOOK perakende satışlar (15.55), Richmond Fed imalat endeksi, 2.el konut satışları (17.00), API petrol stok (23.30) verileri takip edilecek. 

İsveç ve Macaristan merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacak (10.30, 15.00). 

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiliz Ticaret Odaları sanal seminerinde konuşma yapacak (10.30). 

Fitch Solutions, Kovid-19 salgını ve önemli yapısal zorluklar çerçevesinde Türkiye'nin makroekonomik görünümünün tartışılacağı bir webinar düzenleyecek (11.45).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, OMFIF tarafından yönetilen oturumda mevcut ekonomik koşullar ve para politikası hakkında konuşacak (17.00). 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenen ve ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un da iştirak edeceği 38'inci Amerikan-Türk Konferansına katılacak (17.30).

Asya borsaları ABD-Çin gerilimi ile düştü

NYSE haftanın ilk gününü kayıpla tamamladı

Avrupa borsaları bankalar ve Kovid-19 etkisiyle sert düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)