BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yeniden zirveye yaklaştı----

Dolar yeniden zirveye yaklaştı

Dolar yeniden zirveye yaklaştı
10 Kasım 2021 - 12:50 www.finansgundem.com

Güne 9,74 seviyelerinde başlayan dolar/TL, öğle saatlerinde hızlı artışla 9,84'e yaklaştı. Euro da 11.34'ü gördü

Döviz kurları güne yatay bir seyirle başlamasının ardından öğlen saatlerinde yükselişe geçti.

Dolar yeni güne 9.74 seviyesinden başlarken, öğle saatlerinde 9.80'in üzerini görerek 9,8379’a kadar çıktı ve tarihi zirvesi olan 9.85'e yaklaştı. Dolar dün günü 9.73 seviyesinden kapatmıştı.

Euro ise 11.27 lira seviyesinden güne açılış yaparken, öğle saatlerinde 11,3846’ya kadar yükseldi. Euro dün kapanışta 11.29 seviyesinden işlem görüyordu.

Piyasalarda gözler Fed'in para politikası açısından önemli olan ABD enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. Petrol fiyatları ve Çin üretici fiyatlarının kaydettiği yüzde 13,5 artış, ABD'de tüketici fiyatlarındaki tırmanışın süreceği endişelerini artırdı. TSİ 16:30'da açıklanacak olan ABD tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 5.8 artış göstermesi bekleniyor.

GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk Çitilci, “Zaten haftaya yapılacak Merkez Bankası toplantısı yaklaşırken fırtına öncesi sessizlik vardı. Kur 9,65-9,75 aralığında fazla durdu. Piyasa artan enflasyona rağmen faiz artışının devamını fiyatlıyor, kur artışının nedeni bu” dedi.

18 Kasım’da yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 100 baz puan faiz indirimi yapılmasını ve politika faizinin yüzde 15’e çekilmesini beklediğini belirten Çitilci, dün MÜSİAD’dan yapılan açıklamanın da Faiz indiriminin devam edeceğinin bir işareti olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Dolar endeksi 94 seviyesinin üzerinde

Dolar endeksi cuma günü 94.634 ile bir yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesini görmesinin ardından kademeli olarak geriledi. Endeks ABD enflasyonu öncesinde Dolar endeksi yüzde 0,2 artışla 94,1 seviyelerinde. 

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin, dünkü düşüşünün neredeyse tamamını telafi ederek tekrar yüzde 1,48'e çıkmasının küresel dolar talebini artırdığını belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 94,5 seviyesinin önemli direnç, 93,8'in destek olarak takip edileceğini söyledi.

Yabancı pozisyonu izleniyor

Yurtiçi piyasada takip edilen bir diğer konu; yabancı yatırımcı pozisyonu. Yabancı yatırımcılar oldukça düşük seviyelere çektikleri TL cinsi varlıklarından çıkış yönlü işlemlerine devam ediyor. Bankacıların hesaplamasına göre yabancı yatırımcı swap işlemlerinde son yedi haftanın toplam çıkışı 6.2 milyar dolara ulaştı. Bankacılar yabancı yatırımcı eksikliğinde TL'nin seyrini görmek için daha çok lokallerin döviz tevdiat hesaplarında (DTH) yapacakları işlemlere bakıyor.

Dolarda yüksek seyir sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)