BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yeniden geriledi----

Dolar yeniden geriledi

Dolar yeniden geriledi
22 Nisan 2021 - 14:06 www.finansgundem.com

Dolar/TL'de dalgalı seyir etkili. Kur bugün yüzde 2 yükselişle 8,36 seviyelerine kadar yükseldi. Öğle seansında kur yeniden 8,30'un altına geriledi.

Sabah seansında yüzde 2 yükselişle 8,36 seviyelerine çıkan dolar/TL, tekrar 8,30'un altına geriledi.

Mali ve para politikası belirsizliği, ABD ilişkilerine yönelik edişeler TL'nin zayıf kalmasındaki etkenler olarak gösteriliyor.

Dolar/TL bugün yüzde 2'ye yaklaşan yükselişle 8,36 seviyelerine kadar çıktı. Kur ardından 8,26 seviyelerine geriledi. Benzer görüntü sergileyen euro ise 10 liranın üzerine çıktıktan sonra 9,96 seviyelerine geriledi.

TCMB başkanının görevden alınmasıyla mart sonunda 500 baz puana yaklaşan Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i bu hafta ilk kez 400 baz puanın altına indi. CDS bugün 410 seviyesinde yer aldı.

Reuters'a değerlendirme yapan bir bankanın döviz masası işlemcisi, "TL'de dün dolar karşısında yüzde 1'e yaklaşan bir değer kaybı yaşandı. Baktığımızda gelişmekte olan ülke para birimlerinde benzer bir trend göremiyoruz. Burada ABD ile ilişkilerin kısa vadede daha da gerileyeceği endişesi etkiliydi. Bunun yanı sıra rezervlerin gerekirse daha fazla satılabileceği söylemi de endişe yarattı" dedi.

Merkez Bankası açıkladı: Sıkı duruş sürecek mi?

Türk Lirası'nda sınırlı ayrışma

Kurlardaki sert tırmanış

Dolarda düşüşü engelleyen sebepler

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)