BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yeni haftaya başlarken, YEP bekleniyor----

Dolar yeni haftaya başlarken, YEP bekleniyor

Dolar yeni haftaya başlarken, YEP bekleniyor
28 Eylül 2020 - 08:19 www.finansgundem.com

Dolar, Türk Lirası karşısında haftaya 7.66 seviyesinden başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı (YEP) açıklaması beklenen yeni haftaya Dolar/TL 7,66 seviyesinden başladı. Euro/TL haftanın ilk gününe 8,92 seviyesinden başladı.

YEP ile birlikte ile 2021-2023 dönemine ilişkin makroekonomik göstergeler belirlenmiş olacak. Veriler 2021 yılı bütçesi için de belirleyici olacak.

Türkiye'de son 24 saatte 101 bin 119 kişiye korona virüs testi yapıldı, bin 467 kişiye virüs tanısı konuldu, 68 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, bin 116 kişinin tedavisi tamamlandı.

Azerbaycan Meclisi'nde yapılan oturumun ardından Ermenistan saldırılarına karşı savaş hali ilan edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı olarak Amy Coney Barrett'i aday gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede Kasım ayında yapılacak seçimin sonuçlarının belki de aylarca belli olamayabileceğini söyledi.

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın son 20 yıldan uzun süreyi kapsayan vergi beyannamelerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın seçimi kazandığı 2016 yılında sadece 750 dolar vergi ödediğini yazdı.

NYT'den Trump ile ilgili bomba iddia: 10 yıl vergi ödemedi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Beyaz Saray’la korona virüs ile ekonomik alanda mücadeleyle ilgili olarak bir ekonomik paket konusunda uzlaşmaya varılabileceğinden umutlu olduğunu söyledi.

ABD'de bir yargıç, TikTok uygulamasının indirilmesine yönelik yasağı, geçici bir yürütmeyi durdurma emriyle askıya aldı.

İngitere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Silvana Tenreyro, Banka'nın negatif faizlerin İngiltere ekonomisine içinde bulunan cari daralma ortamında yardımcı olup olmadığını araştırmakta olduğunu ve "cesaret verici kanıtlar" bulunduğunu söyledi.

Çin'de sanayi şirketlerin karları pandemi dönemindeki kapanmanın ardından yaşanan ivme ile birlikte yükselişini ve Ağustos'ta yüzde 19,1 arttı.

G20 dönem başkanı Suudi Arabistan, liderler zirvesinin 21-22 Kasım tarihlerinde sanal olarak düzenlenmesine karar verildiğini bildirdi.

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, OECD ülkelerinde ticari petrol stoklarının 2021'in ilk çeyreğinde de 5 yıllık ortalamanın hafif üzerinde kalmasını beklediğini söyledi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, tüm global enerji piyasası oyuncularının korona virüsün yayılmaya devam etmesinin talepte yarattığı düşüş ile birlikte mücadele etmeleri, güçlerini bir araya getirmeleri gerektiğini söyledi. 

Son 24 saatte Kovid kaynaklı 68 ölüm

Dünya genelinde korona virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 211’e ulaşırken, toplam vaka sayısı ise 33 milyon 178 bin 318’e yükseldi.

Çin'de 21, Güney Kore'de 114 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da son 24 saatte bin 313 korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 32 bin 523 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu'na katılacak (14.00).

TCMB uluslararası rezervleri açıklayacak (10.00).

ABD'de Dallas Fed Teksas imalat aktivite ve üretim endeksleri yayımlanacak (17.30).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, konuşma yapacak (21.00).

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Tüketici kredisine talep bitti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK28 Eylül 2020 12:33

    Etiyopya parasının son 5 yıl içinde Türk Lirasına karşı 2 kat değerlendiğini biliyormuydunuz. Tam bir ironi. Demiştim bu faiz artışı yetmeyecek diye. Sanırsınız ki adamın çok parası var faiz istiyor.KEŞKE, ama yok. Bunlar Ekonomiyi yönetmeyi bilmiyorlar. Mesele tamamen bu, bilmiyorlar. Dolar 8₺ ye doğru yelken açtı.:-*