BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euroda yükseliş sürüyor----

Dolar ve euroda yükseliş sürüyor

Dolar ve euroda yükseliş sürüyor
26 Kasım 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 12,1810 liradan, euro 13,6800 liradan güne başladı. TCMB "Finansal İstikrar Raporu" takip edilecek

Serbest piyasada 12,1790 liradan alınan dolar 12,1810 liradan satılıyor. 13,6780 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 13,6800 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise uluslararası piyasada dün günü yüzde 0,7 azalışla 12,0033'ten tamamlamasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 12,1620'den işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 11,9690 lira, euronun satış fiyatı ise 13,4250 lira olmuştu.

Piyasaları veri bakımından sakin bir gün bekliyor. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) "Finansal İstikrar Raporu" takip edilecek.

ABD'de piyasalar yarım gün açık olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bankacılarla görüşmesinin ardından, "Bankacılık sektörü Türkiye’nin en güçlü sektörlerinden biridir. Yaşanan volatilitelerin üstesinden gelebilecek bir sektörümüz var, herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

Bloomberg HT’nin edindiği bilgilere göre, Kavcıoğlu toplantıda cari dengenin fazlaya dönmesine müteakip enflasyonun da düşeceği konusunda görüşlerini bildirdi. Piyasa prensiplerine bağlı kalınacağını söyleyen Kavcıoğlu’nun, bu konuda “hiçbir şüphenin ve tereddüdün” olmaması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı.

Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben ile yapılan toplantıda küresel ve yurtiçi ekonomi, piyasalar ve bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşüldüğünü bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Türkiye'de merkez bankasının bağımsızlığının şüphesiz bir mesele olduğunu ve kredibilitenin devam ettirilmesinin TCMB için çok önemli olduğunu ifade etti.

Bailey, tedarik zincirinde devam eden krizin neden olduğu enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu söyledi.

İngiltere'de araç üretimi, çip tedarikinde devam eden sıkıntıların etkisi ile düşüşünü sürdürdü. SMMT verilerine göre Ekim ayında araç üretimi yüzde 41,4 azalarak 2020'nin aynı ayındaki 110 bin 458'den 64 bin 729'a indi.

Çinli regülatörler, dünyanın en büyük araç çağırma uygulamalarından biri olan Didi Global'i New York Borsası'ndan çıkmak için bir plan hazırlamasını istediler.

Görev süresi dolmasına az bir zaman kalan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belarus’un mülteci konusunda ilerleme sağlanmazsa daha fazla yaptırım uygulanacağını söyledi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, iş dünyasından gelecek yılın ücretleri konusunda işçi sendikaları ile yapacakları müzakerelerde ücretleri yüzde 3 civarında artırmalarını isteyecek.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK katı yakıtlar, TCMB uluslararası rezervler verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB, "Finansal İstikrar Raporu"nu yayımlayacak (10.30).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Teslim Töreni ve Alsancak Stadı ile Yapımı Tamamlanan 96 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katılacak (14.30).

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığının 2022 yılı bütçesi ile 2022 Yılı merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim kesin Hesap kanunu Teklifi'nin maddeleri görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da çok öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi için parasal veriler takip edilecek (12.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, 2021 ECB Hukuk Konferansı açılış konuşmasını yapacak (11.00).

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir araya gelecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Semiha26 Kasım 2021 09:49

    Faiz arttırmadıktan sonra mümkün değil durması faiz öcü değil günümüz gercegidir dünya faizle dönüyor yediğin içtiğin aldığın zam esnafın ticareti çocuğunun kursagından geçen hersey ortacag gerisindeki arap dogmalarıyla yol alırsan sonun felakettir çöküştür yok oluştur bundan öncekiler gibi dünyada bir örneği yoktur akıl ilim bilim dışında