BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euroda düşüş yüzde 2'ye yaklaştı----

Dolar ve euroda düşüş yüzde 2'ye yaklaştı

Dolar ve euroda düşüş yüzde 2'ye yaklaştı
07 Aralık 2021 - 10:21 www.finansgundem.com

13,80 seviyelerinde dalgalanan dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte 13,51'e kadar geri çekildi. Euro/TL ise 15,32'ye kadar geriledi. Kurlarda düşüş yüzde 2'ye yaklaştı.

Döviz kurları güne düşüşle başlarken, günlerdir 13,80'e yakın seviyelerde kapanış yapan dolar/TL, bu sabah düşüşe geçti ve piyasaların açılmasıyla hızlanan gerileme 13,51'li seviyelere kadar sürdü. 

Euro/TL ise 15,60'ların üzerinden 15,3190 seviyelerine kadar çekildi. 

Türkiye'nin risk primini gösteren beş yıllık CDS'leri dün 6 baz puan düşüşle 531/540 baz puana inmesine karşılık Kasım 2020'den bu yana en yüksek seviyede kalmaya devam etti.

MERKEZ MÜDAHALELERİ 13,80 SEVİYELERİNDEN GELMİŞTİ

Dolar/TL 13,80 seviyelerinin hemen altındaki seyrine devam ederken, yatırımcılar TCMB'nin piyasaya müdahalede bulunup bulunmayacağını izlemeye devam edecekler. 

Geçen hafta dolar/TL'de TCMB'nin iki müdahalesi kurun 13,8 seviyesinin üzerine çıkmasıyla başlamıştı. 

TCMB her ne kadar piyasa müdahalelerinde seviye değil sağlıksız fiyat oluşumlarını gidermeyi hedeflediğini belirtiyor olsa da, analistler TCMB'nin müdahalede bulunduğu seviyelerin TL'nin 14 seviyesine yaklaşmasıyla başladığına dikkat çekerek, yeni değer kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyor olabileceğini belirttiler.

ENFLASYON VE FAİZ BASKISI

Yaklaşık yüzde 21 ile üç yılın zirvesindeki enflasyonda birkaç ay içinde gerçekleşmesi beklenen 10 puan artışa ve TL'nin eksi getirisine rağmen TCMB'nin Aralık ayında bir faiz indirimine daha gitme ihtimali TL'nin değerini tarihi dip seviyelere düşürdüğü gibi toparlanmasına da engel oluyor.

TL'deki değer kayıplarının önümüzdeki aylarda enflasyonu daha da yükselterek TL varlıkların yurtiçi tasarruf sahipleri için çekiciliğini düşük tutması bekleniyor.

Yatırımcıyı kasımda altın güldürdü

 

Kurlarda sınırlı gevşeme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)