BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euroda düşüş sürüyor----

Dolar ve euroda düşüş sürüyor

Dolar ve euroda düşüş sürüyor
18 Aralık 2020 - 13:02 www.finansgundem.com

Geçen hafta 7,84 TL seviyesinden haftayı kapatan dolar/TL bu haftaya başlarken 7,93 seviyesini görerek yönünü aşağı çevirdi.

Döviz kurlarındaki düşüşte 16 Aralık Çarşamba günü TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın yaptığı “2021 Para ve Kur Politikası” sunumu ve soru-cevap kısmındaki açıklamaları olumlu etki yarattı. Ağbal, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını fiyat istikrarını önceliklendirdiklerini söylerken, kurdaki fiyatlamayı da yakından takip edeceklerini ancak müdahale etmeyeceklerinin altını çizdi. Sıkı para politikasının 2021 yılında da yıl devam edeceğini belirtti. Ağbal’ın açıklamaları yılın son PPK toplantısında faiz artışı beklentilerini de kuvvetlendirdi.

Küresel tarafta ise zayıf ABD verileri, Fed’den gelen güvercin mesajlar ve risk iştahındaki artışla ABD Doları 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Paritenin 1,22’yi aşmasının da etkisiyle dolar baskılanırken, gelişen ülke paraları ise bu hafta değerlenmeyi sürdürdü. Türk Lirasının da bu yükselişe dahil olması ile ve dolar/TL 7,6780 seviyesine gerileyerek 23 Kasımdan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Yurt içinde PPK öncesi küresel iyimserliğin de desteğiyle TL pozitif fiyatlamanın devam etmesi bekleniyor ve Kasım’daki kararlar sonrası görülen 7,50 ise önemli destek olarak görülüyor.

13.00 itibarıyla dolar/TL 7,6952, euro/TL 9,4309 seviyesinden işlem gördü.

MB repo ihalesiyle piyasayı 47 milyar lira fonladı

İşte Türkiye 2021 not değerlendirmeleri takvimi

S&P: Türkiye'de mobilite azaldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK18 Aralık 2020 14:13

    Vatandaş dolarını bozmaz... parasını birilerini finanse etmek için ucuza vermez... yapısal reformlar olmadan, güven oluşturulmadan bu ülkenin ekonomisi düzelmez... :O