BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro yatay seyrine devam ediyor----

Dolar ve euro yatay seyrine devam ediyor

Dolar ve euro yatay seyrine devam ediyor
13 Nisan 2021 - 08:24 www.finansgundem.com

Dolar ve euro, haftanın ikinci gününe sakin başlarken, dolar/TL 8,15, euro/TL ise 9,70'in hemen altında işlem görüyor

Dolar/TL haftanın ilk gününde 8,20'nin üzerini test ettikten sonra günün kalanında 8,15 seviyelerinde dengelenmişti. Bu sabah saatleri itibarıyla da benzer seviyelerden güne başlayan dolar/TL 8,14-8,15 aralığında değerleniyor. Euro/TL için de 9,70'in hemen altındaki seviyeler korunuyor.

Dolar, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşük seyrin etkisiyle başlıca para birimleri karşısında üç haftanın dip seviyesine yakın seyrederken, işlemciler TSİ 15.30’da yayınlanacak ABD enflasyon verisini bekliyor.

Dolar endeksi Asya piyasasındaki işlemlerde hafif artışla 92.170'e yükseldi ancak yine de 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi olan Perşembe günü gördüğü 91.995'e yakın seyretti.

Yurt içinde Kabine toplantısı ve sanayi üretimi verisi takip edilecek, yurt dışında ise en önemli gündem ABD tüketici fiyatları verisi olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Bloomberg News'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Hazine Bakanlığı'nın döviz kurlarına ilişkin yarıyıl raporunda Çin'i kur manipülatörü ülkeler arasına dâhil etmeyi kabul etmedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, AB’nin İranlı bazı isim ve kurumlara yönelik yaptırım kararına tepki göstererek,  “İran bu alınan kararı kınıyor ve kararı değersiz görüyor” dedi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de korona virüs salgınını henüz sonuna gelinmediğini belirterek, para politikasını destekleyici olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in cari destekleyici para politikasını ne zaman değiştirebileceği konusunda bir öngörüsü bulunmadığını söyledi.

Çin'in Mart ayında ihracatı beklentilerin altında kalırken,  ithalatı güçlü büyüme gösterdi. Mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarken, ihracatta büyüme ise yüzde 38,1 oldu.

ABD'de federal bütçe açığı Mart ayında rekor kırdı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Dün Korona virüs Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlarının ardından, Kabine yeni önlem alınıp alınmayacağı konusunu masaya yatıracak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun vaka sayılarının düşürülmesi için Kabine toplantısında "kapsayıcı öneriler" sunacağını söyledi. Kabine toplantısı saat 15.00'te başlayacak, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

TÜİK sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini açıklayacak (10.00). Foreks'in 9 ekonomist ile yaptığı ankete göre,  takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 9,20, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 6,95 artış yönünde oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, değişim ihalesi düzenleyecek. Hazine, 21 Temmuz 2021 itfalı TÜFE'ye endeksli tahvilden geri alım yaparak, yerine 7 Temmuz 2027 vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil satarak vadeyi uzatacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında en önemli veri ABD'den gelecek enflasyon verileri olacak. ABD'de tüketici fiyatları Şubat ayında aylık yüzde 0,4,  yıllık yüzde 1,7 artış göstermişti. Tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 2,4 artacağı tahmin ediliyor.

ABD'de NFIB Küçük İşletmeler İyimserlik Endeksi (13.00), API petrol stokları (23.30) günün diğer beklenen verileri olacak. ABD takviminde 30 yıllık tahvil ihalesi de bulunuyor.

İngiltere'de sanayi üretimi, ticaret, GSYH (09.00), Almanya'da ZEW Ekonomik Duyarlılık Endeksi (12.00) verileri takip edilecek. ZEW Endeksinin 76,6 puandan 79,1 puana çıkacağı beklentisi bulunuyor.

Bugün İngiltere 50 yıllık tahvil ihalesine çıkacak.

OPEC'in Mart ayına ilişkin sektör raporu da petrol piyasasını takip eden analistler tarafından takip edilecek.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Kansas City Fed Başkanı Esther George ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly (19.00) aynı saatte konuşacaklar. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise 22.15'te konuşma yapacak.

İtalya’dan yeni destek paketi

 

Asya borsaları Çin ihracatından güç buldu

 

AXA’ya 3 milyon sterlinlik tazminat davası

 

ABD'de mortgage ödemelerinde ek süre tanıma oranı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)