BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro.... Piyasalarda ilk rakamlar----

Dolar ve euro.... Piyasalarda ilk rakamlar

Dolar ve euro.... Piyasalarda ilk rakamlar
14 Mayıs 2020 - 08:11 www.finansgundem.com

Dolar güne 6,96 liradan başladı, sanayi üretimi verisi bekleniyor

Hafta boyu aşağı yönlü seyreden Dolar/TL, bugün güne 6,96 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,53 seviyesinden açıldı. Günün en önemli verisi sanayi üretimi olacak. 

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 58 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 3 bin 894 olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler küresel ekonominin bu yıl yüzde 3,2 oranında küçüleceğini, salgın hastalığın dünyaya 8 trilyon 500 milyar dolar kaybettireceğini öngördüklerini açıkladı.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, korona virüs salgını kaynaklı uzun sürecek bir resesyon tehdidi konusunda uyarıda bulundu. Powell, Kongre ve Beyaz Saray’a kalıcı ekonomik hasarın engellenmesi için adım atma çağrısı yaptı.

Powell: Görünüm belirsiz, riskler ciddi...

Avustralya'da korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan karantina, tecrit tedbirleri Nisan ayında istihdamın rekor sayıda azalmasına neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) korona virüsün hiçbir zaman yok olmayabileceği uyarısında bulundu.
Çin Maliye Bakanı Liu Kun, ekonomi üzerinde baskının hala artmamkta olduğu ortamda Çin'in daha aktif mali politika izlemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Goldman Sachs analistleri ABD'de işsizlik oranının yüzde 25'te tepe yapmasını bekliyorlar.

JP Morgan gelişmekte olan piyasalar hisse senedi baş stratejisti Pedro Martins Junior, gelişmekte olan piyasa finans sektörü hisseleri için tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak belirledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Euro Bölgesi'de cari korona virüs salgının ekonomik etkisinin en kötü döneminin hali hazırda geride kaldığına inandığını söyledi. Bununla birlikte tamamen toparlanmanın 2 yıl alacağını öngördüklerini de ifade etti.

Avrupa borsaları Kovid-19 endişeleriyle düşüşle kapandı

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Kuroda, Japonya'nın ekonomik şartlarının giderek ağırlaştığını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, finansal piyasaların korona virüs krizinin ekonomik maliyetinin azaltılmasına yardım için BoE'nin daha fazla tahvil alacağı öngörüsü ile çalıştıklarını söyledi.

TÜİK tarım ÜFE, ciro endeksleri, perakende satış endeksleri verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, ithal fiyatları (15.30), haftalık doğal gaz stokları (17.30) verileri açıklanacak.

Mısır ve Meksika merkez bankaları faiz kararı açıklanacak.

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) aylık raporu açıklanacak (11.00).

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AB Büyükelçileri ile videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilecek toplantıya katılacak (11.00).

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Minnesota Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen "Krizde Ekonomimiz ve Sağlığımız" web seminerinden konuşma yapacak (22.00).

New York borsası düşüşle kapandı

Asya borsaları düşüşte

ABD'nin AFAD'ından Türkiye'ye yardım teşekkürü

Trump'tan valilere skandal çağrı: Okullar en yakın zamanda açılmalı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)