BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro, kritik haftaya nasıl başladı----

Dolar ve euro, kritik haftaya nasıl başladı

Dolar ve euro, kritik haftaya nasıl başladı
15 Mart 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

Geride bıraktığımız haftada 7,43-7,78 bandında dalgalanan dolar/TL, TCMB ve Fed başta olmak üzere merkez bankalarının faiz kararlarının açıklanacağı yeni haftaya 7,56 seviyesinden başladı.

Yurt içinde ve yurt dışında merkez bankası kararlarının açıklanacağı haftanın ilk gününde de önemli veriler izlenecek. Yurt içinde şubat ayı bütçe uygulama sonuçları ve konut satışları beklenirken yurt dışında ise Euro Bölgesi ZEW Endeksi takip edilecek. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 tahvil ihalesi düzenleyecek.

Geçen hafta, dalgalı bir seyir izleyen döviz kurları yeni haftaya yatay bir başlangıç yapıyor. Dolar/TL, geçen haftanın kapanış seviyeleri olan 7,56'dan, euro/TL ise 9,04-9,05 bandından başlıyor. 

GÜNDEMDE ÖNE ÇIKANLAR

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Şubat ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyatları ve konut satışlarını açıklayacak (10.00). Tarım ÜFE ocak ayında aylık yüzde 3,03, yıllık yüzde 21,26 artış gösterdi. Aynı ayda konut satışları yıllık yüzde 37,9 düşüşle 70 bin 587 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şubat ayına ilişkin merkezi yönetim bütçe rakamlarını açıkladı. Ocak ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 113,8 milyar TL, bütçe gelirleri 89,6 milyar TL ve bütçe açığı 24,2 milyar TL olurken, faiz dışı bütçe giderleri 91,8 milyar TL ve faiz dışı açık 2,2 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki tahvil ihalesi birden düzenleyecek.

7 Yıl vadeli değişken faizli tahvil ile 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil yeniden piyasaya sunulacak. Bir önceki 10 yıllık sabit kuponlu ihalede ortalama Faiz yüzde 13,04 olurken, değişken faizli ihalede yüzde 7,00 seviyesinde oluşmuştu.

Yurt dışında günün ilk verileri Çin'den geldi. Çin, sanayi üretimi, perakende satışlar, konut piyasası verileri, işsizlik oranı ve kırsal olmayan sabit yatırımlar verilerini yılın ilk iki ayı için açıklandı. Piyasalar ilk iki ayda sanayi üretiminde yüzde 30, perakende satışlarda yüzde 32 artış bekleniyor. Ayrıca Şubat ayına ilişkin konut fiyat verileri de gelecek.

New York Fed imalat Endeksi ABD'de günün en önemli verisi olacak (15.30). Geç saatlere sermaye giriş/çıkış verileri açıklanacak (23.00).

Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı Brüksel'de gerçekleşecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)