BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro için kritik tarih----

Dolar ve euro için kritik tarih

Dolar ve euro için kritik tarih
07 Ocak 2021 - 12:10 www.finansgundem.com

Joe Biden’in başkanlık koltuğuna oturmasına sayılı günler kala piyasalarda coşku artarak sürüyor. İç piyasada TL güçleniyor

Yeni ekonomi yönetiminin aldığı kararlar ve yüksek oranda artırılan faizlerin etkisiyle düşüşe geçen dolar, Joe Biden’in ABD Başkanlığı’nın onaylanması düşüşünü hızlandırdı. Biden ve ekibinin daha fazla parasal genişlemeye gideceği yönündeki beklentiler hem içeride hem dışarıda doların geri çekilmesinde etkili oluyor. 

Kasım ayının ilk haftasında 8,58 ile tarihi seviyeleri gördükten sonra hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL, aradan geçen 2 aylık süreçte dün 7,26'ya kadar çekildi.

Tarihi zirvesinin yüzde 15 altına gelen dolar/TL, ağustos ayının son haftasından bu yana gördüğü en düşük seviyelerdeki seyrine bu sabah devam ediyor.

TL bugün de yüzde 1’e yakın değer kazanırken, euro 7,26 liraya Dolar ise 8.93’e gerileyerek son bir buçuk ayın en düşük seviyelerini gördü.

Merkez Bankası’nın 21 Ocak’ta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı büyük önem taşıyor. Merkez Bankası yönetiminin alacağı kararın kurların yönü konusunda belirleyici olacağı belirtiliyor.

Joe Biden ABD'nin resmen başkanı oldu

Biden'ın başkanlığının tescil edilmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama

Dolar 7.26 TL seviyelerinde

Güne başlarken kurlarda son durum

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı 07 Ocak 2021 22:21

    3 aya kalmaz batık krediler belirir işsiz lik ve iflaslar gün yüzüne çıkarsa o zaman belli olur kurlar. Faiz ile düşen doviz en fazla 6 ay dayanır.

  • Cello07 Ocak 2021 15:42

    Doğru lafa ne denir... güzel yorum.

  • ZEYREK ZEMHERİ07 Ocak 2021 14:05

    her sene böyle olur.haziran ayından sonr döviz ve altın yükselişe geçer merak etmeyin.enflasyonun % 15 olduğu bir ülkede dövizin ateşi düşmez.ama yotube de bir kaç vatanhainliği yapan sözüm ona ekomist bozuntuları var.bence dövizde zararı olanlar gidip onların hakkında mahkeme de dava açsınlar derim.dolar 15 TL olacak diyip kendileri satıp milleti anasını ağlattılar.