BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro haftanın son işlem gününde yatay----

Dolar ve euro haftanın son işlem gününde yatay

Dolar ve euro haftanın son işlem gününde yatay
25 Aralık 2020 - 08:10 www.finansgundem.com

Son bir ayda gördüğü en düşü seviye olan 7,55'i dün gören dolar/TL, bu sabah 7,57-7,58 düzeyinde seyrediyor. Euro/TL ise 9,24 düzeyinde yatay seyrediyor.

Merkez Bankası'ndan dün gelen beklentileri aşan 200 baz puanlık faiz artışı sonrasında döviz kurları düşüşe geçerken, haftanın son işlem gününde ise yurt içinde yoğun veri akışı takip edilecek. Dünkü hızlı gerileme sonrasında son bir ayın en düşük seviyesi olan 7,55'i gören dolar/TL bu sabah saatleri itibarıyla hafif yukarı yönlü seyirle 7,58'den değerleniyor. Euro/TL ise 9,24 düzeyinde yatay seyirde. 

08.10 itibarıyla dolar/TL 7,5864, euro/TL 9,2488 seviyesinden işlem gördü.

Yurt dışı piyasalarda Noel tatili nedeniyle piyasaların büyük çoğunluğunun kapalı olduğu yeni günde, yurt içinde gelecek veriler izlenecek.

ÖNE ÇIKANLAR

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, aylardır süren müzakerenin ardından Brexit sonrası ticaret anlaşmasında uzlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, tarihi anlaşmanın her iki taraf için "dengeli ve adil" bir anlaşma olduğunu ifade etti.

İngiltere’nin Brexit Baş Müzakerecisi David Frost, AB ile Brexit sonrası ticaret anlaşması konusunda uzlaşı sağlanmasının ardından yaptığı açıklamada, İngiltere’nin 1 Ocak’tan itibaren tamamen bağımsız bir ülke olacağını ifade etti.

AB Komisyonu'dan bir yetkili yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Londra ile Brüksel arasında bir ticaret anlaşmasına varılmış olmasına rağmen, Britanya merkezli finansal kuruluşların AB'nin finansal piyasalarına erişimlerine imkân verilmesi konusunda değerlendirmesini henüz tamamlamadığını söyledi. 

AB Parlamentosu, Brexit ticaret anlaşması konusunda kararını yeni yılda verecek.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, hükümet harcamaları ve Korona virüsü yardımlarını içeren 2,3 trilyon dolarlık pakette değişiklik yapılması girişimlerini reddetti.

IMF verilerine göre, ABD Doları'nın global rezerv para birimleri içinde payı 2020 3'ncü çeyrekte bir miktar azaldı. İkinci çeyrekte yüzde 61,2 olan payı 3'ncü çeyrekte yüzde 60,4'e geriledi. 

GÜNDEM

Haftanın son gününün en önemli verisi kapasite kullanım oranı olacak. TCMB tarafından açıklanan veri yılın son ayına ilişkin öncü gösterge olarak takip edilecek. Kapasite kullanım oranı Kasım ayında 0,4 puan artışla yüzde 75,8 puana yükselmişti.

TCMB reel kesim güven endeksi, TÜİK hizmet sektörü güven endeksini açıklayacak. En son reel kesim endeksi 103,9, hizmet sektörü güven endeksi 77,5 puan seviyesinde gelmişti.

TÜİK ve TCMB verileri saat 10.00'da açıklanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise saat 11.00'de yabancı ziyaretçi sayısı verilerini duyuracak. 

TBMM Genel Kurulunda Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi görüşülecek. 

Yurt dışı piyasaların büyük kısmı Noel nedeniyle kapalı olacak.

Avrupa borsaları Fransa hariç yükseldi

New York borsası günü kazançla tamamladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)