BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ve euro haftanın son gününe nasıl başladı?----

Dolar ve euro haftanın son gününe nasıl başladı?

Dolar ve euro haftanın son gününe nasıl başladı?
08 Ocak 2021 - 08:28 www.finansgundem.com

Son 5 ayın en düşük seviyelerini gören dolar/TL, haftanın son işlem gününde 7,32-7,33 aralığında değerlenirken, euro/TL 9,00 seviyesinin hemen altında

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında değerlenmeye devam ediyor. Son 5 ayın en düşük seviyelerini gören dolar kuru, haftanın son işlem gününde 7,32-7,33 seviyelerinde değerleniyor. Dolar/TL, dün 7,23'ü gördükten sonra gelen tepki hareketiyle günü 7,34'ten kapatmıştı. Euro/TL de 9 liranın hemen altında işlem görüyor.

08.20 itibarıyla dolar/TL 7,33874, euro/TL 8,9993 seviyesinden işlem gördü.

Haftanın son günü ABD'den gelecek istihdam verileri günün en önemli gündemi olarak takip edilecek. ABD'de yaşanan olaylar ile ilgili gelişmeler de yakından izleniyor. Yurt içinde ise fiyatlanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Fed Bölgesel Başkanlarından Açıklamalar

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, devasa parasal ve mali desteğin, koronavirüse karşı aşılamanın başlamasının etkisi ile ABD ekonosinde toparlanmanın bu yıl devam etmesini beklediğini bildirdi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in enflasyona yüzde 2 hedefine dönmesi için zaman vermek amacıyla faiz oranlarını 2024'e kadar sıfıra yakın tutmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in tam istihdam hedefini ölçmek için sadece tek bir göstergeye bakmanın tehlikeli olduğunu, çünkü tek bir göstergeye bakmanın Fed'i ekonomi tam potansiyeline ulaşmadan önce faizleri artırmaya yönlendirebileceğini söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in cari para politikasının "iyi ayarlanmış" bir politika olduğunu ve piyasalarda veya enflasyonda yaşanacak kısa vadeli değişikliklere tepki verilmesinin gerekmediğini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in gevşek para politikasının, yüksek kamu harcamaları ile bir araya gelmesi ve pandeminin ortadan kalkması ile yaşanacak ekonomik toparlanmanın enflasyonda beklenenden hızlı bir enflasyonu ateşleyebileceği söyledi.

Fed, ABD ekonomisini desteklemek için oluşturulan acil kredi programlarının Aralık sonunda tamamlanması ile birlikte kullanılmamış olan 62 milyar doları ABD Hazine Bakanlığı'na geri iade etti.

Gündem

ABD'nin tarım dışı istihdamında gerileme bekleniyor. Geçtiğimiz ay tarım dışı istihdam 245 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 6,7 olarak açıklanmıştı. Yılın son ayı için tahmin tarım dışı istihdamda 50 bin artış olacağı, işsizlik oranının yüzde 6,8'e çıkacağı yönünde oluştu (16.30). Ancak ADP özel sektör istihdamının eksi gelmesinin ardından bazı analistler tarım dışı istihdamda da eksi rakam olabileceği yönünde görüş belirtiyorlar. ADP özel sektör istihdamı 123 bin düşüş göstermişti.

ABD'de ayrıca toptan stoklar (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule verileri (21.00), tüketici kredileri (23.00) gelecek.

Almanya'da sanayi üretimi, ticaret, cari denge (10.00), Fransa'da sanayi üretimi, ticaret (10.45), Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı (13.00) diğer izlenecek veriler olacak.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida Dış İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen sanal etkinlikte konuşacak (19.00).

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Ekim-Aralık 2020 dönemi 'Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni açıklayacak (14.30).

Merkez Bankası hangi seviyede kura müdahale etmeli?

Trump'ın kabinesinden Eğitim Bakanı da istifa etti

Biden, ticaret ve çalışma bakanları adaylarını seçti

Elon Musk, Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengini oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)