BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar, TL karşısında değer kaybetmeyi sürdürüyor----

Dolar, TL karşısında değer kaybetmeyi sürdürüyor

Dolar, TL karşısında değer kaybetmeyi sürdürüyor
13 Kasım 2020 - 08:19 www.finansgundem.com

Hafta başında yaşanan ekonomi yönetimi değişimi, "Yeni Ekonomik Dönem" açıklamaları ve Biden'ın ekibinden Türkiye ile ilgili gelen olumlu açıklamalarda TL dolar karşısında haftalık yüzde 10 değer kazancına doğru ilerliyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak, yerine Naci Ağbal atanmıştı. Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifasını duyurdu ve yerine Lütfi Elvan getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü Ak Parti Grup toplantısında yaptığı Yeni Merkez Bankası Başkanı ve Hazine Bakanının atacakları her adımda yanında olacaklarını ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için her türlü önlemi alacağı "Yeni Ekonomik Dönem" başlayacağını açıklaması piyasalarda olumlu karşılandı.

ABD’nin seçilmiş yeni Başkanı Joe Biden’ın Diplomasi Danışmanı Michael Carpenter, Türkiye ile ilgili ilişkilere yönelik yaptığı açıklamada, "Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak veya yaptırımlar yoluyla ekonomisini çökertmek arayışında değiliz" dedi. 

Bütün bu açıklamalar Dolar/TL'de hızlı bir düşüşe neden oldu.

Piyasalarda Merkez Bankasının gelecek hafta perşembe günü yapacağı toplantısından yüksek bir faiz indirimi beklentisi de düşüşe destek verdi. 

Geçtiğimiz haftayı 8,5193 seviyesinden kapatan Dolar/TL, haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde 7,70 seviyesinde seyrediyor.

Günün bu seviyelerde kapanması durumunda Dolar/TL'de haftalık düşüş yüzde 9,5-10,0 arasında olacak. Bugün görülen en düşük seviye olan 7,6628 seviyesi civarında kapanılması durumunda ise düşüş yüzde 10’un üzerine çıkacak.

Dolar/TL dün 7,6888 seviyesinden kapanmıştı.

Yabancı kurumlardan faiz artışı beklentileri

ABD borsaları salgındaki artış yüzünden günü düşüşle kapadı

Trump'tan hileye dair delil getirene 7,7 milyon TL ödül!

Lagarde'dan mesaj: Belirsizlikler azalıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)