BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar TL güne 6,52 seviyesinden başladı----

Dolar TL güne 6,52 seviyesinden başladı

Dolar TL güne 6,52 seviyesinden başladı
24 Mart 2020 - 08:02 www.finansgundem.com

Dolar/TL yeni güne 6,52 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,04 seviyesinden açıldı.

Dünya genelinde korona virüs vakası sayısı dün itibariyle 381 bin 293'e ulaştı. Bu virüsün yol açtığı hastalıklardan yaşamlarını yitirenlerin sayısı ile 16 bin 572'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son 24 saatte 3 bin 672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu” dedi.

Korona virüs şüphesiyle kendini karantinaya alan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in test sonucu negatif çıktı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Dick Pound, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 2021’e erteleneceğini ve ayrıntıların önümüzdeki dört hafta içinde belirleneceğini söyledi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, bugün Türkiye saati ile 14.00'da telekonferans yolu ile görüşecekler. 

İçişleri Bakanlığı İl ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09:00-21.00 arasında hizmet verebileceğini bildirdi.

Amerikan ekonomisine 1 trilyon doların çok üzerinde bir destek sağlaması öngörülen teşvik paketi Senato’da yine Demokratlar’ın engeline takıldı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Senato'nun yaklaşık 2 trilyon dolar büyüklüğündeki korona virüs yardım paketi üzerinde uzlaşmaya varmaya çok yakın olduğunu ve uzlaşmaya bugün içinde varılacağını umduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump haftanın ilk gününde düzenlediği basın toplantısında korona virüs salgınının ekonomide yarattığı hasarın en hafif şekilde atlatılması için, alınan önlemlerle sınırlanan ekonomik faaliyetlerin bir noktada normale dönmesi gerektiği mesajını verdi.

IMF, korona virüs salgının 2020 yılında global bir resesyona yol açacağını ve bu resesyonun 2008-2009 global finansal krizi tarafından tetiklenenden daha kötü olabileceğini bildirdi. Ancak IMF, global ekonominin 2021 yılında toparlanacağını da öngördü. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), korona virüs salgını nedeniyle finansal piyasalardaki dalgalanmalar üzerine bankaların sermaye yeterlilik rasyosu ve net döviz pozisyonu hesaplamasında kolaylık sağladı.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) 2020 yılı için global büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti. 
Atlanta Fed tarafından yapılan ve dün yayınlanan ankete göre, ABD'de işletmeler korona virüs salgınından ve bu salgının yayılmasını yavaşlatmak için alınan tedbirlerden 'çok büyük ve çok negati etki" bekliyorlar. 

TÜİK, tarımsal girdi fiyat endeksini ilk kez açıklayacak (10.00).

TCMB finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak (14.30).

Global piyasalarda PMI verileri izlenecek.

ABD'de öncü PMI (16.45), yeni konut satışları, Richmond Fed imalat endeksi (17.00) izlenecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)