BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar tatil dinlemiyor, tutulamıyor----

Dolar tatil dinlemiyor, tutulamıyor

Dolar tatil dinlemiyor, tutulamıyor
24 Eylül 2015 - 14:09 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda dolar/TL 3.07`yi aşarak tarihi zirveye ulaştı. Uzmanlar `dikkatli olmakta fayda var` uyarısında bulundu.

Dolar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışı konusunda mesajlar içermesi olası konuşması öncesinde diğer büyük para birimleri karşısında 6.5 haftanın zirvesini zorlarken, yurt içinde ise piyasaların kapalı olduğu günde dolar/TL rekor kırdı.  

DOLAR/TL 3.07'Yİ AŞTI

Saat 09:20'de uluslararası piyasalarda 3.02 seviyelerinden işlem gören dolar/TL saat 13:50 itibariyle 3.07'yi aşarak rekora tırmandı. Dolar/TL 3.0736'ya kadar yükselirken, doların önceki tarihi zirvesi 3.0692 lira düzeyindeydi.

ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, "Bayramın ilk gününde kur tarafında oldukça sert hareketlerle karşı karşıyayız" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Dün veri akışının sakin olduğu günde gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında oldukça zayıf bir görünüm sergilemişti. Bu kapsamda kur gün içerisinde sıklıkla 3.0450 direncini test etmiş fakat kıramamıştı. Bugün ise sabah saatlerinde kur tarafında dalgalanmanın oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Saat 09:20 sularında 3.0270 seviyelerine kadar geri çekilen dolar/TL, çok kısa bir süre içerisinde 3.0608 seviyesine kadar yükseldi. Kurdaki bu sert hareketler içeride piyasanın kapalı olması nedeniyle işlem hacminin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ancak sadece Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybetmediğinin altını çizmekte fayda var. Güney Afrika Randı, Rus Rublesi, Meksika Pezosu gibi para birimleri de dolar karşısında değer kayıpları yaşamaktadır. Günün geri kalan bölümünde ABD’de gözler dayanıklı malların siparişleri verisinde olacak. Piyasa beklentisi üzerinde gelebilecek veriler gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırabilir. Bu kapsamda kurda tarihi zirve seviyesi olan 3.0692 seviyesine doğru bir hareket görebiliriz. Kurda  gün içerisinde yaşanabilecek sert geri çekilmelere karşı da dikkatli olmak gerekiyor."  (UZMANPARA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)