BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar sakin seyretti----

Dolar sakin seyretti

Dolar sakin seyretti
07 Kasım 2019 - 08:37 www.finansgundem.com

Dolar 5.75 seviyesinin altında sakin pozisyonunu korudu

Gelecek haftaki Erdoğan-Trump görüşmesinin netleşmesi ve yurtdışındaki iyimser seyrin etkisiyle dolar bugün 5.75'in altında hareket ederken, piyasalar ABD ile ilişkilerin seyrini ve küresel gelişmeleri izliyor. Piyasada ciddi bir harekete neden olabilecek önemli bir gelişmenin yokluğunda dolarda sakin bir seyir gözleniyor.

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7344 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7330 lira, en yüksek 5.7368 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3504 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1058 seviyesinde. Gram altın 273.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.10 seviyesinde.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirirken, iki lider 13 Kasım'da Washington'da görüşeceklerini teyit etti.

ABD Temsilciler Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde, "Ermeni soykırım iddiaları ile Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına dair alınan kararlar"ın ardından hükümet yetkilileri Erdoğan'ın ABD'ye planlanan ziyaretinin gerçekleşmeyebileceğini söylemişti. ABD ziyaretinin kesinleşmesinin ardından dolar/TL'nin 5.74'lü seviyelere geldiğini, yurtdışı piyasaların da iyimser olduğunu söyleyen bir bankacı, "Yurtdışında olumlu hava ile kurda bir miktar daha gevşeme görebiliriz ancak kurda artık kamu bankaları da piyasa oyuncusu, belli bir seviyenin altında döviz talep edeceklerdir. Şu an için piyasada hareket yaratacak bir beklenti yok. ABD ziyareti önemli ancak oradan da olumsuz bir beklenti yok. Dolayısıyla dolar/TL'de ciddi bir ralli olmasını beklemiyorum, 5.65'lere doğru bir sarkma olabilir" dedi.

Tahvil/bono piyasasında ise getirilerde son aylarda düşüş eğilimi belirginleşmişti. Gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta %12.88, valörde son işlemde %12.93 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta %12.77, valörde son işlemde %12.72 seviyesindeydi. Gösterge 10 yıllık tahvil Mayıs'ta %21 seviyesindeydi.

İki yıllık gösterge tahvilde bileşik getiri ise dün spot kapanışta %12.33, valörde son işlemde %12.46 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta %12.26 seviyesindeydi.

Hazine dün dolar cinsi 2024 vadeli tahvil ihracı için üç bankayı yetkilendirdiğini duyurdu. Bu hafta Hazine'nin tahvil ihraçları öne çıktı. Hafta başında Hazine bir yıllık aranın ardından tekrar beş yıllık sabit kuponlu tahvil ihraç ederken, TÜFE'ye endeksli kira sertifikası ihracı da gerçekleştirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)